DÜTF Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı

RADYASYON ONKOLOJİSİ ANA BİLİM DALI
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı 1989‘da ilk Asistan kadrosunu açıp ve ilgili Asistanlarını İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsünde eğitimlerini alarak başlamıştır. 1994 yılında Radyasyon Onkolojisi tedavi ünitesi temelleri atılmış ve Lineer Akseleratör Co - 60 , Simulatör ile tedavi planlamadan oluşan Radyoterapi ünitesi 2001 yılı Ağustos ayından itibaren ilk hasta kabulüne ve 20.10.2014 tarihinde ise TomoTherapy cihazı ile hizmet vermeye başlamıştır. Anabilim Dalımız ilk ve kurucu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. S. Burhanedtin ZİNCİRCİOGLU’ dur. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalımız tedavi ünitesi Ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kurulmuş olan ilk Radyasyon Onkolojisi tedavi ünitesi olması açısından da ayrıca önem arz etmektedir.

Ana Bilim Dalı Başkan Vekili : Dr.Öğr.Üyesi Savaş TOPUK (Görevlendirme)

Akademik Kadro:

1. Prof.Dr. Seyit  Burhanedtin ZİNCİRCİOĞLU