Dekanın Mesajı

Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz, Saygıdeğer Veliler, 

1966 yılında temelleri atılan fakültemiz 57 yıllık geçmişe sahip bir tıp fakültesidir.

Katılımcılığa ve takım çalışmasına dayanan, kurumsallaşmış; bilgi üretme, bilgiyi yayma ve hizmet sunumu başlıklarında önde gelen; ulusal ve uluslararası ölçekte saygın ve referans bir Tıp Fakültesi olma vizyonuyla 50 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdürmekte olan fakültemizin başlıca amacı hekimlik mesleğinin gerektirdiği tüm uygulamalarda yetkin, toplum sağlığını ön planda tutan, iletişim becerileri güçlü, ekip çalışması bilincine sahip, etik ilkelere bağlı, bilimsel ve analitik düşünme ve yaşam boyu öğrenme becerisi kazanmış hekimler yetiştirmektir. 

Fakültemiz, yeni derslikleri, eğitim laboratuarları, teknolojik altyapısı ve güçlü öğretim kadrosu ile halihazırda 2150 öğrenciye eğitim vermektedir. Günümüze değin 5592 mezun vermiş ve 2650 Uzmanlık öğrencisi yetiştirmiştir. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve bünyesindeki sağlık merkezleri ile bölgemizin en büyük ve referans sağlık kuruluşudur. Hastanemiz gelişen ve yenilenen altyapısı ile halkımıza önemli hizmetler vermeye ve öğrencilerimiz için eğitim merkezi olmaya devam etmektedir. 

Günümüzde tıp eğitiminin kabul gören kalite göstergesi akreditasyondur. Kalite çalışmalarımızın karşılığı olarak mezuniyet öncesi tıp eğitimimiz, Tıp Eğitimini Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından ilk akreditasyon belgesini 2019 yılında almaya hak kazanmıştır.

 

Sevgili öğrencilerimiz,

Entegre eğitim modeli ile sizler 6 yıl boyunca alanında uzman çok değerli öğretim üyelerimizden eğitim alacaksınız. Hekimlik sanatı usta-çırak ilişkisidir. Danışman öğretim üyelerinizin rehberliğinde bu kutsal mesleğin inceliklerini, hasta-hekim ilişkisinin esaslarını kavrayacaksınız. 

Hekimlik zor bir meslektir ve hatta bir yaşam biçimidir. Bu süreçte hastalarınızın iyiliği her şeyin önünde gelmelidir. Hekimler, toplum nazarında mesleki anlamda bilirkişi konumundadır aynı zamanda sosyal ortamlarda da fark yaratan kişilerdir. Lütfen, üniversite yaşamının sadece derslerden ibaret olmadığı gerçeğini unutmayınız. Ders dışı zamanlarınızda sizi siz yapan yönlerinize zaman ayırmayı ihmal etmeyiniz. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak bir zamanlar benim de geçmiş olduğum sıralardan sizlerin de geçip dinamik, donanımlı ve geleceğe yön veren hekimler olmanızı temenni ederim. 

Sevgi ve Saygılarımla

 

Prof. Dr. Cahfer GÜLOĞLU 

Dekan