DÜTF Nöroloji Anabilim Dalı

T ARİHÇESİ:

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı kliniği, 1969’da Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde 'Tıp Fakültesi Hastanesi Klinikleri' bünyesinde açıldı ve başasistan Dr. Çağlar Kırçak göreve başladı. 1970’de GATA Ankara Nöroloji’den Doç. Dr. Fikret Ünsal atandı, ilk asistanlar Dr. Gazi Özdemir ve Dr. Talat Yüzbaşıoğlu göreve başladı. Sonraki yıllarda Dr. İsmet Koş, Dr. Nejat Koş ve Dr. Yılmaz Ütkür asistan olarak göreve başladılar. 1974’te Prof. Dr. Fikret Ünsal Çukurova Üniversitesi’ne atanması nedeniyle ayrıldı. 1975’te EMG cihazı Dr. Gazi Özdemir ve rotasyoner Prof. Dr. Korkut Yaltkaya eğitiminde hizmete girdi. 1976’da seriograflı DSA cihazı hizmete girdi. 1980’de Doç. Dr. Gazi Özdemir ayrılarak Anadolu Üniversitesi’nde göreve başladı. Nöroloji Anabilim Dalı kliniği olarak 7 öğretim üyesiyle hizmet vermekteyiz.

AMAÇ:

Nöroloji Anabilim Dalı Kliniği, 26 yatak, 8 kişilik Yoğun Bakım Ünitesi, Klinik Nörofizyoloji Laboratuarı (EEG-EMG) ve Poliklinik hizmeti vermektedir.

Amacımız;

• Ülkemiz gereksinimleri doğrultusunda ve kabul edilmiş UluslarProf.Dr. Mehmet Ufuk ALUÇLU

A.B.D. Başkanı : Prof.Dr. M. Ufuk Aluçlu

Akademik Kadro: