DÜTF Anatomi Anabilim Dalı

GENEL BİLGİLER

D.Ü.Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ilk kez tıp Fakültesinin Kuruluşu ile birlikte 1969 yılında Anatomi Kürsüsü adıyla Kurulmuştur.

İlk Zamanlarda Prof.Dr.Kaplan ARINCI, Prof.Dr.Yaşar KUYUCU gibi konuk öğretim üyeleri tarafından dersler verilmiştir. Anatomi Kürsüsünün ilk Başkanı Prof.Dr.Turgut VARDAR’dır Kürsünün İlk Asistanları da Ahmet ÇİMEN,Tahir HATİPOĞLU ve Ramazan DEMİR olmuşlardır. Prof.Dr.Turgut VARDAR’ın ayrılmasından sonra Kürsü Başkanlığını Cerrahi Öğretim üyelerinden Prof.Dr.Asım DUMAN üstlenmiştir. Bu dönemde de H.Basri TURGUT, E.Savaş HATİPOĞLU ve Şükrü DOĞRUYOL Asistan olmuşlardır.1982 yılında çıkarılan YÖK yasaları ile Üniversitelerde Kürsüler kaldırılmış ve Morfoloji Anabilim Dalı olarak yeniden yapılandırılmıştır.Bu Anabilim Dalınd
    a Anatomi ve Histoloji Embriyoloji Bilim Dalları bulunmaktaydı. Morfoloji Anabilim Dalı başkanlığını Prof.Dr.İbrahim AYKAÇ yapmıştır.Prof.Dr.İbrahim AYKAÇ emekliye ayrılınca Prof.Dr.H.Basri TURGUT Anabilim Dalı Başkanlığına atanmıştır.Bir süre sonra yasal bir değişiklikle Anatomi Anabilim Dalı yeniden oluşmuştur.Bu süreçte Anabilim Dalına Ayda DEMİRANT, Mustafa USBEKANOĞLU, Orhan TACAR, Vatan KAVAK,M.Cudi TUNCER asistan olarak girmişlerdir.1994 yılında Prof.Dr.H.Basri TURGUT üniversitemizden ayrılınca Anabilim Dalı Başkanlığına Prof.Dr.E.Savaş HATİPOĞLU atanmıştır. Bu dönemde de TUS sınavı ile bir çok asistan gelmiş ancak bunlardan Dr.Piraye KERVANCIOĞLU, Dr.Özlen KARABULUT Anatomi Anabilim Dalında Uzmanlık Eğitimlerini tamamlamışlardır. 25.05.2015 tarihinden itibaren Anabilim Dalı Başkanlığına Prof.Dr. M.Cudi TUNCER atanmış olup, bu görevini hala sürdürmektedir.

A.B.D. Başkanı :  Prof.Dr. Mehmet Cudi TUNCER

Akademik Kadro: