DÜTF Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

5. Prof.Dr.  Hakan TEMİZ
  6. Doç.Dr.  Nida ÖZCAN

GENEL BİLGİLER

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, şubat 1969 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğrencilerin Diyarbakır’a nakilleri ile eğitim başlamıştır. Anabilim Dalımızın ilk kurucu başkanı, aynı zamanda kurucu dekan olan merhum Prof.Dr.Sabahattin Payzın hocamızdır. İlk asistanlarıda Eralp Arıkan ve Mustafa Gürel’dir Prof.Dr.Sabahattin Payzın A.Ü Tıp Fakültesi’ndeki görevine dönmesi sonucu Anabilim Dalı başkanlığı görevini merhum Prof.Dr.Hasip Kurtpınar 13.07 1981 tarihinde yaş sınırından emekli oluncaya kadar yürütmüştür. Anabilim Dalı başkanlıklarını sırasıyla Prof.Dr.Recep Bingöl, Prof.Dr.Eralp Arıkan ve Prof.Dr.Ömer Mete yürütmüştür. Akademik kadromuzda 6 profesör,1 uzm dr , araştırma görevlisi kadrosunda görev yapan 2 uzmanlık, 1 doktora öğrencimiz bulunmaktadır.
    Tıp Fakültesi 1,2 ve 3. sınıf öğrencilerine, Atatürk Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu 1. sınıf öğrencilerine, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1. sınıf öğrencilerine, Diş Hekimliği Fakültesi 2. ve 3. sınıf öğrencilerine mikrobiyoloji dersleri verilmektedir. Doktora ve uzmanlık öğrencilerine halen 4 yarıyıllık bir eğitim programı uygulanmakta ve bu süreçte asistanlar öğrenci ders ve pratiklerine de katılmaktadırlar.

İletişim :

Birim İletişim Bilgileri