DÜTF Fizik Tedavi Anabilim Dalı

Dicle Üniversitesi FTR bölümü 1970 Yılında Prof. Dr. Ferda ERDOĞAN tarafından kurulmuştur. Kurulduğunda bölgenin ilk ve tek FTR kliniği idi. Anabilim dalımıza bağlı olarak görev yapan 1 Profesör, 5 Doçent, 1 Yrd. Doç. Dr. ve 13 asistan olmak üzere toplam 20 kişilik bir kadro ile hizmet vermektedir. Bölümümüz faaliyetlerini Fizik tedavi, rehabilitasyon ve romatoloji alanlarında sürdürmektedir.

Kliniğimiz 23 yataktan oluşmakta, yıllık olarak 10250 poliklinik hastası bakılmaktadır. Yılda 550 hasta da yatırılarak tedavi edilmektedir. Kliniğimiz 3 poliklinik ile hastalara hizmet sunmaktadır:

1- Genel poliklinik
2- Romatizmal hastalıklar polikliniği
3- Osteoporoz

Ana Bilim Dalı Başkanı :  Prof.Dr. Remzi Çevik

Akademik Kadro:

1. Prof.Dr.Remzi ÇEVİK
  2. Prof.Dr. Mehmet KARAKOÇ (Dekan Görevlendirmesi )
  3. Doç.Dr. Serda EM
  4. Doç.Dr. Pelin OKTAYOĞLU
  5. Doç.Dr. İbrahim BATMAZ
  6. Doç.Dr.Mehmet ÇAĞLAYAN
  7. Dr. Mesut DEMİR
  8. Dr. Özlem ER SAĞLAM
  9. Dr. Sevgi (ÇAKMAK) GÜNDÜZ
  10. Dr. İrem MERCAN
  11. Dr.Selin ÖZTURAN ALMAS
  12. Dr. Canan PEHLİVAN
  13. Dr.Tuğba TUNCER
  14. Dr. Mehmet ANLI
  15. Dr. Burhan ŞENGÜL

Staj

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon stajı beşinci sınıfta üç haftalık sürede verilmektedir. Staj süresince teorik ve pratik ders uygulamaları yapılmaktadır. Teorik dersler idari bölüm içerisindeki sınıfta verilmektedir. Pratik ders uygulamaları klinik, poliklinik,tedavi salonu ve egzsersiz salonunda verilmektedir.

Staj sonunda yapılan teorik ve pratik sınav uygulamasından alınan notların ortalaması 60 ve yukarı olan öğrenciler başarılı sayılmaktadır.

Adres: Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı,