DÜTF Acil Tıp Anabilim Dalı

ACİL TIP ANA BİLİM DALI

Anabilim Dalı Faaliyet Amacı, acil servise müracaat eden hastaların uluslar arası standartlarda tanı ve tedavilerini yapmak, hastaların acil serviste kalma sürelerini azaltmak, tıp fakültesi öğrencileri, asistan ve yardımcı personelinin eğitimlerini planlamak, eğitim ve bilimsel araştırmaların nitelik ve niceliğinin geliştirilmesini sağlamaktır. Ayrıca acil servisin fiziki ve alt yapı şartlarının sağlık bakanlığının bildirisine göre geliştirilmesini sağlamak, mezuniyet sonrası acil tıp eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını temine çalışmak, diğer birimlerle ve acil servislerle koordineli çalışarak hastaların uygun hastaneye transferini temin etmek, acil tıpla ilgili kongre ve sempozyum planlamak.

Ana Bilim Dalı Başkanı :Prof.Dr.Cahfer GÜLOĞLU

Akademik Kadro: