DÜTF Genel Cerrahi Anabilim Dalı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GENEL CERRAHİ ANABİLİM DALI

1969 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı hizmet vermeye başlayan Genel Cerrahi Kürsüsü Prof. Dr. Asım Duman tarafından kurulmuş ve şu an Ağız ve Diş Hastalıkları hastanesi olarak kullanılan binada hizmete başlanmıştır. 1974 yılında Dicle Üniversitesinin kurulmasıyla bu üniversiteye bağlı olarak aynı yerde hizmete devam edilmiştir. 1982 yılında şu an Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmete devam edilen mevcut yerine taşınılmıştır. Halen aynı yerde komşu iller başta olmak üzere bölgedeki çok geniş bir alana hizmet vermeye devam etmektedir. İlk kuruluşundan bu yana Dr. Mustafa Türeli, Dr. Bülent Alıç, Dr. İsmail Kayabalı, Dr. Mehmet Gürel, Dr. Yılmaz Akgün, Dr. Nedim Aban, Dr. Şükrü Boylu gibi hocalarımız kliniğimize hizmet vermiş ve değişik vesilelerle kliniğimizden ayrılmışlardır. Bu güne kadar uzmanlık eğitimini kliniğimizde tamamlamış Genel Cerrahi Uzmanı sayısı 100’ü geçmiştir. Kliniğimizde 66 yataklı servis ve 25 yataklı yoğun bakım ünitesi ile hizmet vermekteyiz. 9 öğretim üyesi ile hizmetler yürütülmektedir.

Ana Bilim Dalı Başkanı  : Prof. Dr. Abdullah OĞUZ

Akademik Kadro: