DÜTF Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı

DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLAR ANA BİLİM DALI Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı 1971 yılında Doç. Dr. Atıf Taşpınar tarafından kurulmuştur. İlk yıllarda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalından görevlendirilen öğretim üyeleri ve asistanlar tarafından hizmetler yürütülmüştür. İlk kadrolu asistanı 1972 yılında atanan Dr. Hüseyin Endoğru’dur. Doç. Dr. Atıf Taşpınar, Doç. Dr. Hüseyin Endoğru,Prof. Dr. Mehmet Derici, Prof. Dr. İnci Mevlitoğlu, Prof. Dr. Mustafa Arıca, Prof. Dr. Mehmet Harman, Prof. Dr. Sema Aytekin Anabilim Dalı Başkanı Olarak görev yapmıştır. Halen Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Arıca'dır. Kuruluşundan bugüne kadar 60 Dermatoloji Uzmanı yetiştirmiştir.

Ana Bilim Dalı Başkanı : Prof.Dr.Mustafa Arıca

Akademik Kadro: