DÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı

ANABİLİM DALI ÇALIŞMA KONULARI
Anabilim dalında her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri belirli saatler eğitime ayrılmıştır. Yapılan program çerçevesinde seminerler, vaka takdimleri, makale sunumu, aylık morbidite/mortalite ve istatistik toplantıları, obstetrik-pediatri ortak toplantıları ve ileri düzeyde teorik asistan dersleri şeklinde sürdürülmektedir. Anabilim dalımızda riskli gebelik/perinatoloji, jinekoloji/jinekolojikonkoloji/ürojinekoloji, endoskopik girişimler, ve kadın doğum pratiğinde yer alan her türlü iş ve işlem yapılmaktadır (Tüp Bebek Prosedürleri Hariç)

ÖĞRENCİLERE AİT STAJ HAKINDA BİLGİ
Bölümümüzde Tıp Fakültesi Dönem III, IV ve Dönem VI öğrencilerine lisans eğitimi ile birlikte, TUS la gelen uzmanlık öğrencilerine uzmanlık eğitimi verilmektedir.
Dönem IV öğrencilerine 6 haftalık eğitimleri süresince, teorik derslerin yanı sıra laboratuvar dersleri, hasta başı eğitim vizitleri ve ameliyathane/doğumhanede pratik eğitim verilmektedir. Altıncı haftanın sonunda staj için sınav yapılmaktadır

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ
Tıpta uzmanlık sınavı (TUS) ile alınmaktadır. Her Nisan ve/veya Eylül TUS döneminde 4-6 araştırma görevlisi alınmaktadır. Araştırma görevlilerinin eğitim süresi 4 yıldır.
Uzmanlık eğitimi süresince Anestezi, Genel Cerrahi, Üroloji ve Patoloji rotasyonları yapılmaktadır

Ana Bilim Dalı Başkanı  :  Prof.Dr. Talip GÜL

(Vekil: Prof.Dr. Mehmet Sıddık EVSEN)

Akademik Kadro:

27. Dr. Dilan POLAT

Anabilim Dalı Çalışma Konuları

GENEL BİLGİLER

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı 1977 yılında Prof.Dr. Fikret Öner tarafından kurulmuştur. 1980 yılına kadar diğer üniversitelerden 3 aylık rotasyonlar şeklinde öğretim elemanları ile hizmetini sürdürmüştür. 1980 yılında Prof.Dr.Orhan Erman bölüm başkanlığı ile şu an ki yeni hizmet binasına geçen üniversitemiz bu tarihten sonra eğitim kadrosunu güçlendirmiş ve kadın hastalıkları ve doğum alanında hasta hizmetine ve eğitime başlamıştır.

letişim :

Birim İletişim Bilgileri