DÜTF Adli Tıp Anabilim Dalı

BİRİM STRATEJİK PLAN BİLGİSİ

ANABİLİM DALININ ADI ANABİLİM DALI TARİHÇESİ

ADLİ TIP ANABİLİM DALI

1966 açılan Tıp Fakültesi, 03.07.1968 tarihinde yürürlüğe giren 1054 sayılı yasa ile kuruluşunu tamamlamış ve 1969 yılında öğrencilerini Diyarbakır’a naklederek öğretim ve eğitime burada devam etmiştir.

Tıp Fakültesi daha sonra 21.11.1973 tarihinde çıkartılan Kanunla kurulan Diyarbakır Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Diyarbakır Üniversitesi 20.07.1982 tarih ve 41 sayılı kanun kuvvetinde kararnamenin 32. maddesi uyarınca ‘Dicle Üniversitesi’ adını alınca Tıp Fakültesi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak eğitim ve öğretimine devam etmiştir. Tıp Fakültesi kent merkezinden önceleri 15 kilo-metre uzaklıktaki Üniversite kampüsünde kendi inşaatı devam ederken yapılan protokollerle şehir merkezindeki Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına ait bina ve hastanelerinde faaliyetini sürdürmüş ve 1981 yılı sonunda bugün kullanılmakta olan kendi binasına taşınmıştır. Fiskaya bölümünde yapılan yol ve köprü sayesinde de şehir merkezi ile uzaklık mesafesi 3 kilometreye indirilmiştir.

ANABİLİM DALI FAALİYET AMACI

1.Eğitim-Öğretim Faaliyetleri

Tıp Fakültesi dönem 4’te Adli Tıp stajı, dönem 1 Sağlık ve Hukuk, dönem 2 sağlık hukuku, hukuk fakültesi, AMYO Adli Tıp dersleri, Diş Fakültesinde Adli Tıp dersleri AD öğretim görevlileri tarafından anlatılmaktadır.

2.Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri

Ateşli silah ve elektrik çarpmalarına bağlı ölümler. Adli tez çalışmaları devam etmekte olup, Yrd. Doç.Dr. Cem UYSAL Adli proje yöneticisidir.

3.Uygulama ve hizmet Faaliyetleri

Adli Tıp polikliniğimiz hizmet vermektedir.

SUNULAN HİZMETLER

HİZMET ADI

MEVCUT DURUM

HEDEF

1.Eğitim-Öğretim

Tıp Fakültesi dönem 1-2-4

Hukuk

Diş

AMYO

Hizmet içi eğitim

Tıp Fakültesi dönem 1-2-3-4

Hukuk

Diş

AMYO

Hizmet içi eğitim

Yüksek lisans proğramı

2.Araştırma ve Geliştirme

Devam eden 2. Tez için araştırmalar devam etmektedir.

Her Öğretim Üyesinin 1 projede

Yönetici olması