REKTÖR KARAKOÇ BAŞKANLIĞINDA “YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRME” TOPLANTISI YAPILDI


31.01.2023


Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından, kalite yönetim sistemini gözden geçirmek ve sistem performansının değerlendirilmesi amacıyla “Yönetimin Gözden Geçirmesi” toplantısı gerçekleştirildi.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un başkanlığındaki toplantıya rektör yardımcıları, genel sekreter, dekanlar, senato üyeleri, Kalite Komisyonu üyeleri, Daire Başkanları, Birim Proses Sorumluları ve Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü Akademik ve İdari Personeli katılım sağladı.

Rektör Karakoç açılış konuşmasında yönetim olarak 2022 yılı içerisinde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, fakülte ve hastanelerde gerçekleştirilen iyileştirmeler ve yıl içerisinde yapılan denetlemeler hakkında bilgi verdi. Karakoç, iç tetkik ve YGG toplantı sonuçlarına göre birim bazında artılar ve eksikliklerin tespiti ve nasıl bir yol haritası oluşturulması gerektiği noktasında toplantının önemli kazanımlar sağlayacağını söyleyerek, kalite süreçlerinin doğru yönetilmesinde bütün birimlerimizin üzerlerine düşeni yapmasının önemine değindi.

Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Temsilcisi Prof. Dr. Kadir Turan da  “Yönetimin Gözden Geçirmesi” toplantısının içeriği ve amacı hakkında bilgi vererek, “Üniversitemiz Kalite Yönetim Sisteminin gözden geçirilmesi, etkin ve sürekli olarak devam ettirilmesi, kalite politikası ve hedeflerine uygun olarak varlığını sürdürebilmesi amacıyla fikir alışverişinde bulunmak için toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Toplantıda Kalite Koordinatörlüğü tarafından 2022 Yılında üniversitemizde yapılan izleme ve değerlendirme programına ait bilgilendirmeler, kalite hedefleri, riskler, uygunsuzluklar, performans raporları, etkinlikler, prosesler, memnuniyet anketleri, iyileştirmeler, YGG Kararları ve oylama, iyileştirmeler için fırsatlar konusunda sunum yapıldı.

"Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısı" karşılıklı öneri, talep ve isteklerin istişare edilmesinin ardından sona erdi.