Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Süt
ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencileri; Dondurma Teknolojisi ve
Ambalajlama dersinin uygulaması kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan
TOPEL ile Diydo Dondurma işletmesine gezi
düzenledi.
Bu etkinlik kapsamında; Dondurma üretiminde kullanılan alet
ve ekipmanlar işletme yöneticisi Mehmet Ali
bey tarafından öğrencilerimize tanıtıldı. Dondurma üretim aşamaları
sırasıyla gösterildi. Süt alım ünitesi,Süt mix kazanları, homogenizatör,
pastörizatör, kaynatma tankları, dondurma dolum ünitesi,şoklama odaları ve
paketleme üniteleri detaylı olarak anlatıldı ve gösterildi.
Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan
İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede
Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı
sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve
yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz
devam edecektir.