GIDA
TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
|
PROGRAM
YETERLİLİKLERİ
|
1. Gıda
Teknolojisi ile ilgili
temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olmak.
|
2. İş sağlığı ve güvenliği, çevre
bilinci ve kalite
süreçleri hakkında bilgi
sahibi olmak.
|
3. Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip
etmek ve etkin
bir şekilde kullanmak.
|
4. Alanı
ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin
kullanmak, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak.
|
5. Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme, yorumlayabilme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahip
olmak.
|
6. Bilgi
ve beceriler düzeyinde Türk Dilini kullanarak düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde
sunmak, anlaşılır biçimde ifade etmek.
|
7. Bireysel olarak alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için çok disiplinli takımlarda ekip üyesi
olarak sorumluluk almak.
|
8. Kariyer yönetimi ve yaşam
boyu öğrenme konularında farkındalığa sahip olmak.
|
9. Gıda
Teknolojisi alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamasında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olmak.
|
10. Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip etmek
ve meslektaşları ile iletişim kurmak.
|
11. Gıda
işleme ilkeleri ve gıda sektöründe kullanılan hammaddeler, yardımcı maddeler, katkı maddeleri, ambalaj
materyalleri, makineleri, hijyen
ve sanitasyon konularını açıklamak.
|
12. Gıda
üretim ve işleme
teknolojilerini açıklamak ve uygulamak.
|
13. Gıda
endüstrisinde kalite yönetim sistemlerini ve kalite
güvence protokollerini uygulamak.
|