Tarihçe

1976-1977 Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulan Yüksekokulumuz, 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Yükseköğretim Kurumları hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır.

Okulumuz, Diyarbakır Meslek Yüksekokulu adı altında 1985-2002 yılları arasında Üniversite kampüsü içerisinde Yüksekokulumuz için ayrılan yerde eğitim-öğretim verirken, 2002 tarihinde Mühendislik Mimarlık Fakültesinin 4. bloğuna taşınmış ve 2013 yılına kadar söz konusu yerde faaliyetlerini sürdürmüştür. Haziran 2013’ten itibaren Diyarbakır Meslek Yüksekokulunun üç ayrı meslek yüksekokula ayrılması sonucu, yüksekokulumuz “Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu” adıyla Meslek Yüksekokulları binasının  2. kattında hizmet vermeye başlamıştır.

Yüksekokulumuz bünyesinde Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nde, Bahçe Tarımı, Organik Tarım, Tohumculuk Teknolojisi ve Süt ve Besi Hayvancılığı programları; Gıda İşleme Bölümü’nde ise Gıda Teknolojisi ile Süt ve Süt Ürünleri programlarında eğitim-öğretim verilmektedir.

Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında almaya başlamış ve halen 17 öğretim elemanı ve 868 öğrenci ile 2 Bölüm bünyesindeki 6 programda eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Prof. Dr. Davut KARAASLAN

MÜDÜR