2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

25.07.2023


DİCLE ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

                                                                                    DOKTORA KONTENJANLARI

BAŞVURULAR

Başlama :7 Ağustos 2023

Bitiş :11 Ağustos 2023

Adayların, başvuru sürecinde sürekli olarak başvuru sayfalarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Başvuru linki: https://obs.dicle.edu.tr/oibs/ina_app/login.aspx

SONUÇLARININ BAŞVURU SİSTEMİNDEN VE WEB SAYFASINDAN İLAN EDİLMESİ

17 Ağustos 2023

MADDİ HATALAR İÇİN İTİRAZ VE DEĞERLENDİRME

18 Ağustos 2023

ASIL ADAYLARIN KESİN KAYIT TARİHLERİ

Kayıt İşlemleri OBS Üzerinden Online Olarak Alınacaktır

Başlama :22 Ağustos 2023

Bitiş :24 Ağustos 2023

YEDEK ADAYLARIN KESİN KAYIT TARİHLERİ

Başlama : 29 Ağustos 2023

Bitiş : 31 Ağustos 2023

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Tezsiz yüksek lisans ikinci öğretim (yıllık)

14500

Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıracak ve ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olan TC uyruklu adaylar, programın normal süresinde ödeme yapmayacaklardır, uzatma halinde dönemlik veya yıllık ücret yatıracaklardır.

AÇIKLAMALAR

1.     Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir, başvurular ve kesin kayıt işlemleri online olarak yapılacaktır.

2.     Adaylar en fazla üç tercihte bulunabilir. Aday tercih sırasına göre sadece bir programa ASIL olarak yerleşebilir. Asıl olarak yerleşemeyen adaylar, tercihlerinden sadece birine YEDEK olarak yerleşebilir. Tercih sırası önem arz ettiğinden adayların tercihlerini dikkatlice yapmaları gerekir.

3.     Adayların akademik genel not ortalamaları YÖKSİS’ten, sınav sonuçları ise ÖSYM veritabanından  alınacaktır. Not dönüşümü, YÖK Not Dönüşüm tablosuna göre sistem tarafından yapılacaktır. Üniversitelerin dönüşümleri dikkate alınmayacaktır.

4.     Kamu-Sanayi-Toplum kontenjanına sadece Üniversitemiz ile protokol imzalayan kamu kurum ve kuruluşlardaki personeller müracaat edebilir. Görev yeri belgesi sunmayan adayın başvurusu iptal edilir.

5.     Tezli yüksek lisans programlarında lisans birinciliği için bir kontenjan ayrılmıştır. Lisans birinciliği kontenjanı dolmaması durumunda ise genel kontenjana aktarım yapılır.

6.     Mezuniyet alanına göre ayrıştırılan kontenjanın dolmaması durumunda, başvuru sayısı dikkate alınarak diğer mezuniyet alanlarına kontenjan aktarımı yapılacaktır.

7.     ÜNİP Kontenjanına, Üniversitelerarası İşbirliği kapsamındaki üniversite öğretim elemanları müracaat edebilir.  Görev yeri belgesi sunmayan adayın başvurusu iptal edilir.

8.     Yurtdışı kontenjanına yabancı uyruklu öğrenciler ve ilanda belirtilen eğitimlerini yurtdışında tamamlayan adaylar başvuru yapabilir.

9.     Başvuru sürecinde adayların sürekli başvurularını kontrol etmeleri gerekmektedir. Yetkililer başvuru sürecinde onay veya düzeltme işlemi yapacaklardır. Düzeltme verilen başvurular, aday tarafından yeniden tamamlanması gerekir.

10. Gerçeğe aykırı/yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerinde noksanlık veya tahrifat olan ya da anabilim dalının ölçütlerini karşılamayan belgelerle yapılan başvurular değerlendirmenin hangi aşamasında olursa olsun değerlendirme dışı bırakılacaktır.

11. Belirlenen tarihler arasında işlemlerini tamamlamayan veya kayıt işlemini gerçekleştirmeyen aday ile ilgili herhangi bir işlem yapılmaz ve yerine yedek kaydı alınır.

12. Yedek kayıt işleminden sonra kaydını sildirecek tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin yatırmış oldukları öğrenim ücreti iade edilmez.

13. Tezsiz yüksek lisans hariç aynı anda iki lisansüstü programa kayıt yapılamayacağından, üniversitemizi kazanan adayların diğer lisansüstü programdan kaydını sildirmesi gerekmektedir.

14. Bu ilanda belirtilmeyen hususlar ile ilgili Dicle Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır.


Anabilim Dalı / Program

KONTENJAN

(YDS-YÖK-DİL veya ÜAK onaylı eşdeğeri sınavlar)

ALES Puanı ve Türü

Açıklamalar

Matematik Eğitimi

Bilim Dalı

8

55

60-SAY

Matematik, Matematik Eğitimi, İstatistik ve Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programlarından Mezunu Olmak (Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı dışındaki programlarda mezun olan adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanabilir)

Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı

8

55

60-SÖZ

Eğitim Programları ve Öğretim Alanında Yüksek Lisans Mezunu Olmak. (Eğitim programları ve Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarının başvurabilmeleri için 06.02.2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırmış olmaları gerekir. Programa kayıt yapan tezsiz yüksek lisan mezunu öğrenciler iki yarıyıl hazırlık programı alacaktır.)

Eğitim Yönetimi Bilim Dalı

8

55

60-SÖZ

Eğitim Yönetimi Alanında Yüksek Lisans Mezunu Olmak. (Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarının başvurabilmeleri için 06.02.2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırmış olmaları gerekir. Programa kayıt yapan tezsiz yüksek lisan mezunu öğrenciler iki yarıyıl hazırlık programı alacaktır.)

Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bilim Dalı

6

55

60-SÖZ

Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Mezunu Olmak

TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

Anabilim Dalı / Program

KONTENJAN

(YDS-YÖK-DİL veya ÜAK onaylı eşdeğeri sınavlar)

ALES Puan Türü

Açıklamalar

Eğitim Programları ve Öğretim

12

Yabancı dil puan şartı bulunmamaktadır. Ancak geçerli yabancı dil puanı bulunan adayların puanının % 20 si değerlendirmeye alınacaktır.

 

55-SÖZ

Yüksek Öğretim kurumlarının öğretmenlik lisans programlarından mezun olmak veya Yüksek Öğretim kurumlarının herhangi bir lisans programından mezun olup pedagojik formasyon belgesine sahip olmak. Programa kayıt yapan öğrenciler bir yarıyıl hazırlık programı alacaktır.

Eğitim Yönetimi

12

55-SÖZ

Yüksek Öğretim kurumlarının öğretmenlik lisans programlarından mezun olmak veya Yüksek Öğretim kurumlarının herhangi bir lisans programından mezun olup pedagojik formasyon belgesine sahip olmak. Programa kayıt yapan öğrenciler bir yarıyıl hazırlık programı alacaktır

Matematik Eğitimi

15

55-SAY

İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik veya İstatistik lisans programlarından mezun olmak

Fen Bilgisi Eğitimi

10

55-SAY

Fen Bilgisi Öğretmenliği Mezunu Olmak

Biyoloji Eğitimi

10

55-SAY

Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği Programlarından Mezun Olmak Veya Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Mezunu Olup Pedagojik Formasyon Belgesine Sahip Olmak

Fizik Eğitimi

15

55-SAY

Fizik Öğretmenliği veya Fen Bilgisi Öğretmenliği programlarından mezunu olmak ya da Fen Fakültesi Fizik Bölümü Mezunu Olup Pedagojik Formasyon Belgesine Sahip Olmak

Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi

10

55-SÖZ

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği veya Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olmak

Tarih Eğitimi

10

55-SÖZ

Eğitim Fakültelerinin Tarih Öğretmenliği mezunu olmak ve Edebiyat Fakültelerinin Tarih Bölümü mezunu olup Pedagojik Formasyon belgesine sahip olmak.

Coğrafya Eğitimi

10

55-SÖZ

Eğitim Fakültelerinin Coğrafya Öğretmenliği mezunu olmak

Sınıf Eğitimi

15

55-EA

Sınıf Öğretmenliği Lisans Mezunu Olmak

Resim İş Eğitimi

20

55-SÖZ

Eğitim Fakültelerinin Resim-İş Öğretmenliği programından veya Güzel Sanatlar Fakültesi/Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim, Grafik, Görsel İletişim Tasarımı veya Geleneksel Türk Sanatları (Hat, Ebru, Tezhip, Minyatür Programı) Bölümlerinden mezun olmak

Not: Resim-İş Eğitimi için Portfolyo Değerlendirmesi sınavı 15.08.2023 tarihinde saat 10.00 da yapılacak olup başvurusu onaylanan öğrenciler Mimarlık Fakültesi 4104 nolu toplantı odasında hazır bulunmaları gerekir.

Fransız Dili Eğitimi Bilim Dalı

10

60 (Fransızca)

55-SÖZ

1. Fransız Dili Eğitimi (Fransızca Öğretmenliği), Fransız Dili Edebiyatı ve Fransızca Mütercim ve Tercümanlık alanında lisans diplomasına sahip olmak

2. Fransızca Yabancı Dil Sınavından (YDS, YÖK DİL veya ÜAK onaylı eşdeğer sınavlar) en az 60 ve üzerinde puan almış olmak.

İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı

10

80 (İngilizce)

55-SÖZ

1. İngiliz Dili Eğitimi (İngilizce Öğretmenliği) lisans diplomasına sahip olmak

2. İngilizce Yabancı Dil Sınavından (YDS, YÖK DİL veya ÜAK onaylı eşdeğer sınavlar) en az 80 ve üzerinde puan almış olmak

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

Anabilim Dalı / Program

KONTENJAN

ALES Puan Türü

Açıklamalar

Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı

45

55-SÖZ

-Yüksek Öğretim kurumlarının öğretmenlik lisans programlarından mezun olmak veya Yüksek Öğretim kurumlarının herhangi bir lisans programından mezun olup pedagojik formasyon belgesine sahip olmak.

-İlgili Programa başvuru için ALES puanı istenecek ve değerlendirme sınavı yapılmayacaktır.

-Hesaplama %50 ALES, %50 AGNO/Lisans şeklinde olacaktır.

Eğitim Yönetimi Bilim Dalı

 

45

55-SÖZ

-Yüksek Öğretim kurumlarının öğretmenlik lisans programlarından mezun olmak veya Yüksek Öğretim kurumlarının herhangi bir lisans programından mezun olup pedagojik formasyon belgesine sahip olmak.

-İlgili Programa başvuru için ALES puanı istenecek ve değerlendirme sınavı yapılmayacaktır.

-Değerlendirme %50 ALES, %50 AGNO/Lisans şeklinde olacaktır.

Matematik Eğitimi Bilim Dalı

 

25

-

-   İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik veya İstatistik lisans programlarından mezun olmak

-   Başvuru esnasında ALES puanı istenmeyecek olup değerlendirme AGNO/lisans ortalamasına göre yapılacaktır.

Biyoloji Eğitimi Bilim Dalı

 

25

-

-   Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği Programlarından Mezun Olmak Veya Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Mezunu Olup Pedagojik Formasyon Belgesine Sahip Olmak

-   Başvuru esnasında ALES puanı istenmeyecek olup değerlendirme AGNO/lisans ortalamasına göre yapılacaktır.

Sınıf Eğitim Bilim Dalı

50

-

-   Sınıf Öğretmenliği veya Sınıf Eğitimi Lisans Mezunu Olmak

-   Başvuru esnasında ALES puanı istenmeyecek olup değerlendirme AGNO/lisans ortalamasına göre yapılacaktır.

 

YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Anabilim Dalı / Program

KONTENJAN

ALES Puan Türü

Açıklamalar

Matematik Eğitimi Bilim Dalı Doktora Programı

1

60-SAY

Matematik Eğitimi Alanında Doktora Yapıyor Olmak

Matematik Eğitimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı

1

55-SAY

Matematik Eğitimi Alanında Tezli Yüksek Lisans Yapıyor Olmak

Resim İş Eğitimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı

1

55-SÖZ

Resim İş Eğitimi Alanında Tezli Yüksek Lisans Yapıyor Olmak

 

ÜNİP (ÜNİVERSİTELERARASI İŞBİRLİĞİ) KONTENJANLARI

Anabilim Dalı / Program

KONTENJAN

ALES Puan Türü

Açıklamalar

Matematik Eğitimi Bilim Dalı Doktora Programı

1

60-SAY

ÜNİP kapsamında başvuracak adaylar için son başvuru tarihinden önce Üniversiteler arasında gerekli yazışmaların tamamlanmış olması gerekir

Matematik Eğitimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı

1

55-SAY

ÜNİP kapsamında başvuracak adaylar için son başvuru tarihinden önce Üniversiteler arasında gerekli yazışmaların tamamlanmış olması gerekir

İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı

1

55-SÖZ

ÜNİP kapsamında başvuracak adaylar için son başvuru tarihinden önce Üniversiteler arasında gerekli yazışmaların tamamlanmış olması gerekir

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA GEÇİŞ KONTENJANLARI

EĞİTİM BİLİMLERİ EĞİTİM ANABİLİM DALI

Anabilim Dalı / Program

KONTENJAN

ALES Puan Türü

Açıklamalar

Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı

3

55-SÖZ

-Dicle Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Bilimleri Eğitimi ABD Eğitim Programları Ve Öğretimi bilim dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programına Kayıtlı Öğrenci Olmak, Tezli Yüksek Lisans Programının Asgari Koşullarını Sağlamak, Aldığı Dersleri Başarı İle Tamamlaması Ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının En Az 90/100 Olması Koşulunu Sağlamak

-Başvuru sayısı kontenjan sayısından fazla olması durumunda %50 ALES, %30AGNO/Lisans ve %20 Yabancı dil puanlarının toplamı alınarak sıralama yapılır. Eşitlik durumunda ise tezsiz yüksek lisans ortalaması yüksek olan aday alınır.

Eğitim Yönetimi Bilim Dalı

3

55-SÖZ

-Dicle Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Bilimleri Eğitimi ABD Eğitim Yönetimi Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programına Kayıtlı Öğrenci Olmak, Tezli Yüksek Lisans Programının Asgari Koşullarını Sağlamak, Aldığı Dersleri Başarı İle Tamamlaması Ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının En Az 90/100 Olması Koşulunu Sağlamak

-Başvuru sayısı kontenjan sayısından fazla olması durumunda %50 ALES, %30AGNO/Lisans ve %20 Yabancı dil puanlarının toplamı alınarak sıralama yapılır. Eşitlik durumunda ise tezsiz yüksek lisans ortalaması yüksek olan aday alınır.

 

 

 

 BAŞVURU KOŞULLARI

1-Belirtilen ilgili programdan mezun olmak ve belirtilen koşulları sağlıyor olmak.

2-Doktora programları için ilgili ALES puan türünde en az 60, tezli yüksek lisans ve ALES puanı isteyen tezsiz yüksek lisans programları için ise en az 55 puan almış olmak. ALES geçerlilik süresi 5 yıldır.

3- Tezli yüksek lisans başvurularında adaylardan yabancı dil puanı istenmez ancak, geçerli yabancı dil puanını ibraz eden adayların puanı değerlendirmeye alınır. Geçerli yabancı dil puanı olmayan adayların ise yabancı dil puanı sıfır olarak kabul edilir. Yabancı dil sınavlarının geçerlilik süresi, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıldır.

4-Doktora programı için ise en az 55 yabancı dil puanına sahip olmak. Yabancı dil sınavlarının geçerlilik süresi, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıldır.

 

BAŞVURU ESNASINDA ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

1-Ülkemizde mezun olan adayın mezuniyet bilgileri ve sınav bilgileri web servisleri ile YÖK ve ÖSYM’den alındığından bu belgelerin yüklenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır. Ancak, eğitimlerini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adaylar mezuniyet belgelerini ve denklik belgelerini sisteme yükleyeceklerdir.

2-Pedagojik Formasyon Belgesi (Eğitim Fakültesi Mezunları Dışındaki Diğer Fakülte Mezunları İçin)

3-Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu Erkek Adayların Askerlik Durum Belgesi (e‐devlet ’ten alınanlar da geçerlidir.)

4-Vesikalık Fotoğraf

5-ÜNİP Kontenjanından faydalanmak isteyenlerin görev yeri belgesi,

6-Yabancı Dil Belgesi (Fransız Dili Eğitimi ve İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programlarına Başvuracak adaylar için) 

 

DEĞERLENDİRME

A-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS

1-    Eğitim Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Eğitim Programları ve Öğretim İÖ Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim Yönetimi İÖ Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının Başarı notu %50 ALES ve %50 AGNO/lisans puanlarının toplamından oluşur. Adayın başarılı sayılması için başarı notunun en az 50/100 olması gerekir. Adayların başarı notu en yüksek nottan başlamak üzere sıralanır ve ilan edilmiş kontenjan kadar asil ve yedek aday belirlenir. Eşit başarı notuna sahip olan adaylar arasından, sırasıyla, AGNO/Lisans yüksek olanlar tercih edilir.

2-    Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Matematik Eğitimi İÖ ve Biyoloji Eğitimi İÖ Tezsiz Yüksek Lisans İle Temel Eğitim Anabilim Dalı Sınıf Eğitimi İÖ Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının Başarı Notu %100 AGNO/lisans puanından oluşur.

 

B-TEZLİ YÜKSEK LİSANS

1-Tezli yüksek lisans programı için başarı notu %50 ALES, %30 AGNO/lisans ve varsa %20 yabancı dil puanlarının toplamından, resim-iş eğitiminde ise %50 ALES, %30 portfolyo, %10 AGNO/lisans ve varsa %10 yabancı dil puanlarının toplamından oluşur.

Adayın başarılı sayılması için başarı notunun en az 50/100 olması gerekir. Adayların başarı notu en yüksek nottan başlamak üzere sıralanır ve ilan edilmiş kontenjan kadar asil ve yedek aday belirlenir. Eşit başarı notuna sahip olan adaylar arasından, sırasıyla, ALES puanı ve AGNO/lisans puanı yüksek olanlar tercih edilir.

 

Not : Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalımına başvuracak Yüksek Lisans öğrenci adayları 15.08.2023 tarihinde yapılacak olan Portfolyo Değerlendirme Sınavına fiziki portfolyolarını ve portfolyolarındaki eserlerinden ikisinin orijinalini Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığına teslim etmek üzere yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

 

Sınav Şekli                           : Portfolyo Değerlendirme Sınavı

Sınav Yeri                             : Mimarlık Fakültesi 4104 No’lu Toplantı Odası

Sınav Tarihi/Saati               : 15.08.2023 / 10:00 

 

C-DOKTORA

1- Doktora başarı notu %50 ALES, %20 AGNO/lisans, %10 AGNO/ yüksek lisans ve %20 yabancı dil puanlarının toplamından oluşur. Adayın başarılı sayılması için başarı notunun en az 60/100 olması gerekir.

Adayların başarı notu en yüksek nottan başlamak üzere sıralanır ve ilan edilmiş kontenjan kadar asil ve yedek aday belirlenir. Eşit başarı notuna sahip olan adaylar arasından, sırasıyla, ALES, AGNO/lisans, yabancı dil puanı yüksek olanlar tercih edilir. 

 

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI

1.Diğer üniversitelerin benzeri enstitülerinde eşdeğer bir lisansüstü programda en az bir yarıyılını tamamlamış olmak

2. Disiplin cezası almamış olmak

3. Geçiş yapacağı yarıyıla kadar olan derslerin tümünü normal süresi içinde başarmış olmak

4. Başvuru yapacağı tarihe kadar kayıtlı olduğu derslerden ağırlıklı not ortalamasının yüksek lisans için en az 70/100, doktora için en az 75/100 olmak

5. Yatay geçiş talebinde bulunan ancak transkriptlerinde 70/100 notunun altında veya DC, DD, FD, FF, NA ve U harf notu olan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

6. Tezli Yüksek lisans programlarında normal öğrenim süresinin son bir yılında, doktora programlarında ise normal öğrenim süresinin son iki yılında yatay geçiş yapılmaz.

7.İlgili ALES puan türünde tezli yüksek lisans programları için en az 55, doktora programları için ise 60 puan veya GRE veya GMAT sınavlarından Senato tarafından belirlenen eşdeğer puan almış olmak.

8.Adayların, anadili hariç olmak üzere, YDS sınavından doktora programları için en az 55 puan veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ya da YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puanın eşdeğeri bir puan almış olmak. YÖKDİL, YDS ve e‐YDS sınav sonuçları geçerlilik süresi 5 yıldır.

 

YATAY GEÇİŞ DEĞERLENDİRME

Değerlendirme o döneme kadar alınmış derslerin not ortalamasına göre yapılır. Eşitlik halinde sırasıyla adayların ALES ve yabancı dil puanlarına bakılır.

ÜNİP KONTENJANLARI VE DEĞERLENDİRME

1-ÜNİP kontenjanları Üniversitenin iş birliği yaptığı diğer üniversitelerin öğretim yardımcıları, okutman ve öğretim görevlilerine açıktır. ÜNİP kontenjanından başvuran adayların, ilgili programlara ilişkin genel kontenjanlar için belirlenen asgari şartları sağlamaları gerekir. ÜNİP Kontenjanından başvuran adayların, başvuru tarihleri içerisinde Genel Kontenjanlar için ilan edilmiş olan belgeleri online başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

2-ÜNİP Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Başarı notu Genel Kontenjanların Değerlendirme esaslarına göre yapılır.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA GEÇİŞ

1-Aynı bilim/sanat dalında, bilim/sanat dalı olmayan programlar için aynı anabilim/anasanat dalında olmak üzere tezsiz yüksek lisans programından, tezli yüksek lisans programına geçiş, öğrencinin tezli yüksek lisans programının asgari koşullarını sağlaması, aldığı dersleri başarı ile tamamlaması ve ağırlıklı genel not ortalamasının en az 90/100 olması koşuluyla, öğrencinin başvurusu üzerine, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve ilgili enstitü yönetim kurulunun kararı ile kesinleşir. Bu durumda tezsiz yüksek lisans programında alınan dersler Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılır.

BAŞVURU ADRESİ

https://obs.dicle.edu.tr/oibs/ina_app/

Şahsen, posta veya kargo ile başvuru alınmayacaktır.

Enstitü web adresi : http://www.dicle.edu.tr/birimler/egitim-bilimleri-enstitusu

0412 241 10 10- 8762