DİYDO DONDURMA İŞLETME GEZİSİ


02.11.2023


Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencileri; Dondurma Teknolojisi ve Ambalajlama dersinin uygulaması kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile  Diydo Dondurma işletmesine gezi düzenledi.

Bu etkinlik kapsamında; Dondurma üretiminde kullanılan alet ve ekipmanlar işletme yöneticisi Mehmet Ali  bey tarafından öğrencilerimize tanıtıldı. Dondurma üretim aşamaları sırasıyla gösterildi. Süt alım ünitesi,Süt mix kazanları, homogenizatör, pastörizatör, kaynatma tankları, dondurma dolum ünitesi,şoklama odaları ve paketleme üniteleri detaylı olarak anlatıldı ve gösterildi.

Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir.

Fotoğraf Galerisi