KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GÖZETİM TETKİKİ BAŞLADI

15.06.2023

Dicle Üniversitesinde Kalite Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkiki, açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Belgelendirme Merkezi Başkanlığı tarafından "TS EN ISO 9001: 2015" Kalite Yönetim Sistemi standardı çerçevesinde iki gün sürecek olan tetkik süreci, açılış toplantısı ile başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç toplantıda yaptığı açılış konuşmasında “Üniversitemizde TSE EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi uygulanmaktadır. TSE uygulamaları yılda bir kez yerinde inceliyor. Her çalışmamızı sistematik olarak esaslara uygun olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tarafsız bir göz olarak yapılan uygulamalardaki eksiklikleri belirleniyor ve giderilmesi isteniyor. Uygulama ve çalışmalarımız bir standartta olup özellikle iç ve dış denetime açık, şeffaf ve her şeyimiz kayıt altındadır. TSE tarafsız olarak bu belirlemeleri yapıyor, buda bizim hizmet kalitemizi artırıyor. Kurumlaşmak için iş ile işlemlerin hep bir standart ve uyum içinde olması çok önemlidir.  Bu çalışmalarından dolayı TSE çalışanlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

TSE Güneydoğu Bölge Müdürü Rıza Okumuş ise tüm kamu, kurum ve kuruluşları çerçevesinde standartların önemi hakkında bilgi vererek, Kalite Yönetim önemini belirterek, Kalite Yönetim Sisteminin kurulmasının hizmet standardımızı ve kurumsal kimliğimizi pekiştireceğini, iş verimliliğini yükselteceğini belirtti.
TSE Tetkik Heyetinden Fahrettin Duran da tetkik sürecine ve işleyişini değerlendirdi.

TSE 1. Gözetim Tetkiki Kalite Kültürü farkındalığının arttığı ve Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının sürdürüldüğü İç Tetkikçiler tarafından gözlemlenecek.
Ayrıca; Risk Tabanlı Süreç Yönetimi kapsamında, Hedeflerin ve Süreçlerin risk analizlerinin yapıldığı, hedeflerin aylık olarak takip edilerek risklere en kısa sürede müdahale edildiği ve fırsat olarak değerlendirilecek hususların ele alınmasının sağlandığı TSE Tetkik Görevlileri tarafından tespit edilecek.