YÖKAK BAŞKANI KOCABIÇAK, ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS VERDİ


20.02.2024


YÖKAK BAŞKANI KOCABIÇAK, ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS VERDİ

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'ın katılımıyla "Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemleri ve Akreditasyonların Önemi" konulu konferans gerçekleşti.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız ve Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, Dekanlar, Müdürler, Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyeleri, Fakülte/Enstitü/Yüksekokul Sekreterleri, Daire Başkanları, Birim Kalite Komisyon Üyeleri (öğrenci temsilcileri dahil) ve Birim Akreditasyon Temsilcileri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan yaptığı konuşmada kalite kültürünün önemine vurgu yaparak, üniversite olarak kalite güvencesi konusuna verdikleri önemi belirtti.

Prof. Dr. Turan, göreve geldikleri günden şimdiye kadar üniversitede yapılan çalışmalar ve hedeflenen projeler hakkında konuşma yaptı.

YÖKAK Başkanı Kocabıçak, sunumunda YÖKAK’ın faaliyetleri, KAP, Kurumsal Dış Değerlendirme Programları ve değerlendirme ölçütleri gibi konularda bilgiler verdi.
Yükseköğretim kurumlarında kalite akreditasyon çalışmalarının yürütülmesinde ve sürdürülebilirliğin sağlanmasında üst yönetimlerin desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kocabıçak, “Tüm personelin görev, yetki ve sorumluluklarının iyi tanımlanması, insan gücü yapılanması açısından çok önemlidir. Kalite sistemini sürdürülebilir hale dönüştürmek kolay olmayan bir süreçtir. Özellikle akademisyenlerin kaliteyi iyileştirme çabasına katılmaları, bunu zorunlu olduğu için değil, doğru buldukları, daha iyi bir kurum olmanın yolu olduğu için yapmaları, böyle yaptıklarında eğitim-öğretim, araştırma, topluma katkı etkinliklerinin daha etkin, verimli, üretken olduğunu görmelerinin sağlanması önemlidir” dedi.

Soru cevap kısmı ile devam eden programda Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'a Üniversitemizin 50.yıl kapsamında basılmış kitap ve Anadolu El Sanatları Topluluğu tarafından yapılmış Ebru desenli kravat hediye etti.

Program fotoğraf çekimi ile son buldu


Fotoğraf Galerisi