20. ULUSAL MAKİNA TEORİSİ SEMPOZYUMU BAŞARIYLA GERÇEKLENDİ

20.09.2021

Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu (UMTS) 1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde birincisinin düzenlenmesiyle hayata geçmiş ve 2011 yılından itibaren IFToMM (International Federaiton for the Promotion of Mechanism and Machine Science) Türkiye temsicisi Makina Teorisi Derneği (MAKTED) çatısı altında düzenlenen organizasyonun 20’ncisi 15-17 Eylül 2021 tarihleri arasında, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde 20’ncisi düzenlen sempozyuma; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü MAKTED Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Kiper, DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Mühendislik Fakültesi Bölüm başkanları ve akademisyenler katılmıştır.

Sempozyumda hekem kurulundan geçen toplam 44 bildiri başarıyla sunulmuş ve hakem kurulunda belirlenen bildirilerin TR – Dizin de yer alan dergilerde makale olarak basımının sağlanacağı, düzenleme kurulu tarafından karara bağlanmıştır.

Koferansın gerçeklenmesinde desteklerini esirgemeyen sayın Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karakoç’a, Rektör yardımcımız Prof.Dr. Kadir Turan’a, DÜBAP birimi yetkililerine, sempozyum düzenleme kurulu üyelerine ve özellikle sempozyum düzenleme kurulu başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mesut Hüseyinoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

YouTube kanalı: