Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu
Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi 1. sınıf öğrencileri, Gıda Endüstrisi
Makineleri Dersinin uygulaması kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile birlikte MES YAĞ
FABRİKASI’na gezi yaptı.
Bu etkinlik kapsamında; İşletme
Yöneticisi Mahmut YÜZEN ’İn kontrolünde işletme gezdirildi. Pamuk yağı ve
Ayçiçek yağı üretiminde ürünün fabrikaya girişinde gerekli analizlerin
yapılmasına ,pamuk tohumu çiğitin linterlenme aşamasından elyafın ayrıma işlemine,
tohum içindeki yağın belli oranda alınmasına ,presleme işlemine, hekzan ile ham
yağın eldesine ve ham yağın nötralize ağartma vinterleme ve deodorizasyon işlemlerinin
sırasıyla yapılarak ham yağın rafinasyon işlemi dolum ve paketleme işlemleri ve
ürün sevkiyatına kadar bütün işlemler Gıda 1.sınıf öğrencilerine gösterildi
tanıtıldı.
Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda
uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda
yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden
görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması,
etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik
gezilerimiz devam edecektir