Açık Erişim Kaynaklar

 

 

Marmara Üniversitesi Açık Erişim Sistemi

 

 

30 Haziran 2020 tarihinde faaliyeti son bulan Şehir Üniversitesi Kütüphanesindeki Cüneyd Orhon Fotoğraf Arşivi, Kemal Karpat Arşivi, Mahmut Şevket Paşa Koleksiyonu, Mehmed Fuad Köprülü Arşivi, Mesut Tufan Arşivi, Osman Öndeş Koleksiyonu, Taha Toros Arşivi, Tekel Koleksiyonu, Turing Koleksiyonu, Zeynep Orhon Targaç Fotoğraf Arşivi; Marmara Üniversitesi Dijital Koleksiyonlar ve Akademik Arşivi’nde , “Özel Arşiv Koleksiyonları” başlığı altına eklenerek üniversitemizin açık erişim sistemi üzerinden tüm araştırmacıların hizmetine sunulmuştur.

Yenilenen arayüzü ve zengin içerikleriyle *Marmara Üniversitesi Açık Erişim Sistemini*  ziyaret etmek için lütfen aşağıdaki adrese tıklayın:

 

 

 

 

 

 

İKSAD Uluslararası Yayınevi

2010 yılında kurulan İktisadi Kalkınma ve Araştırmalar Derneği'nin bir iştiraki olarak 2014 yılından beri ilkeli bilimsel yayıncılık anlayışı ile faaliyetlerini sürdüren İKSAD Uluslararası Yayınevi, bugüne kadar Asya'dan Amerika Kıtasına kadar farklı coğrafyalardan yerli ve yabancı yazarlara ait farklı dillerde (Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça, Çince, Bengalce …) ve pek çok disiplinden (Sosyal ve Beşeri bilimlerden Sağlık bilimlerine ..) 1000'in üzerinde nitelikli bilimsel kitabı akademi dünyasına kazandırmıştır.

Yayınladığımız kitapların tamamı (PDF formatında) açık erişim şeklinde ücretsiz olarak araştırmacıların istifadesine sunulmaktadır. Kütüphanemizdeki dilediğiniz kitabın tam versiyonlarına web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz ve sınırsız şekilde indirebilirsiniz.

Not: İKSAD Yayınevi, 16.01.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan "Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ve ÜAK 19.11.2019 tanımına göre 7 yıllık TANINMIŞ ULUSLARARASI YAYINEVİ kategorisinde yer almaktadır.

EĞİTİM BİLİMLERİ ALANINDAKİ KİTAPLARIMIZ  FEN BİLİMLERİ VE MATEMATİK KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ  FİLOLOJİ KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ 
GÜZEL SANATLAR KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ  İLAHİYAT ALANINDAKİ KİTAPLARIMIZ  MİMARLIK VE TASARIM KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ MÜHENDİSLİK KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ  TIP VE SAĞLIK BİLİMLERİ KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ  SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ  SPOR BİLİMLERİ KATEGORİSİNDEKİ KİTAPLARIMIZ ZİRAAT, ORMAN VE SU ALANINDAKİ KİTAPLARIMIZ

 

 

Afganistan Dijital Kütüphanesi

 

Afganistan'ın yayıncılık mirası açık bir şekilde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Afganistan'da ortaya çıkan en eski yayınlar son derece nadirdir ve dünya çapındaki kütüphane koleksiyonlarında bulunmamalarına bakılırsa, şimdi neredeyse yalnızca kamu erişiminin sınırlı olduğu veya hiç olmadığı özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Afganistan'da onlarca yıl süren savaş, ülke içindeki kitap varlıklarını daha da dağıttı ve yok etti.

Afganistan Dijital Kütüphanesinin acil amacı, Afganistan'ın yayınlanmış kültürel mirasının ilk altmış yılını geri almak ve restore etmektir. Proje, 1871–1930 dönemine ait tespit edilmesi ve bulunması mümkün olduğunca çok sayıda Afgan yayınını internet üzerinden toplamakta, kataloglamakta, sayısallaştırmaktadır ve kullanıma sunmaktadır. Kitaplara ek olarak, bu, sonunda tüm yayınlanmış dizileri, belgeleri, broşürleri ve kılavuzları içerecektir. 2005 yılında gerçekleştirilen projenin 1. Aşamasında, çeşitli özel koleksiyonerlerin koleksiyonlarının yanı sıra New York Üniversitesi Kütüphanesi ve British Library'nin holdinglerinden materyaller alınmıştır. 2006 yılında üstlenilen 2. Aşama, Kabil'deki Ulusal Arşivlerde koruma ve sayısallaştırma konusunda bir personel yetiştirmiştir ve Afganistan'daki çeşitli kamu ve özel koleksiyonlarda bulunan materyallerin kataloglanması ve sayısallaştırılması ile uğraşmaktadır. Zamanla proje, Afgan yayınlarının 1931 ile 1950 arasındaki dönem boyunca yayılmasını planlıyor. Afganistan'ın yayınlanmış tarihinin bu geniş tarihsel aralığına evrensel erişilebilirlik

sağlayan ve ülke için ulusal bir bibliyografya oluşturma sürecinde, Afganistan Dijital Kütüphanesi, Afganistan'ın kültürel mirasının önemli bir bölümünü yeniden inşa etmek. Afganistan Dijital Kütüphanesi, National Endowment for the Humanities, The Reed Foundation ve WLS Spencer Foundation'ın desteğiyle New York Üniversite Kütüphanelerinin bir projesidir.

Afghanistan Centre at Kabul University

 

 

 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

lıtıps://vklı.iketı.edu.tr/Share/8677EOBAC43FC9DCCC8C1459EC4DF9FF

https://vkb.i

licu.edu.tr/Share/57E1A3EFF931)3F.EAA95C4MIDE3CFOFE7

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından elektronik kitap olarak yayınlanan "6. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh'un
Gemisi Sempozyumu : Bildiri Özet Kitabı : 26-27 EKİM 2021" isimli eser

ÇALIŞTAY KİTABI ARALIK 2022.pdf 

1 öge, toplam 28 MB Geçerliliği 6 Ocak 2023, Cuma tarihinde sona erecektir

De Gruyter'den Dini Azınlıklar Konusunda Açık Erişim Veritabanı

De Gruyter, dünya çapındaki dini azınlıklar konusunda en önemli akademik kaynaklardan biri olan ve akademik alandaki en son gelişmeleri yansıtan Religious Minorities Online (RMO) veritabını  açık erişime sunulmuştur.

Gazi Üniversitesi Kitapları 

"ICCI-EPOK 2022 X. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi (Tam Metin Bildiri Kitabı)" Gazi Üniversitesi Kitapları sekmesinde tam metin olarak erişime açılmıştır.


Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan "International Geometry Symposium In Memory of Prof. Dr. Erdoğan ESİN" isimli eser, Gazi Üniversitesi Kütüphanesi web sayfası Açık Erişim alanında (https://lib.gazi.edu.tr/view/page/288124/acik-erisim) Gazi Üniversitesi Kitapları sekmesinde tam metin olarak erişime açılmıştır. 


Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
açıkerişim kaynaklarİndir