Başkanın Mesajı

Dicle Üniversitesi Ali Emiri Merkez Kütüphanesi olarak, üniversitemizin içinde ve yakın çevresinde bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklemek, her gün gelişip ilerleyen yeni yayınlarla gelişen dünya biliminin son verilerini izleyip, ilgililerine sunmaya kütüphane olarak gayret göstermekteyiz.

Kütüphanemiz 5.500 m2 alanı, 106 binin üzerinde basılı yayını ve elektronik kaynakları ile haftanın yedi günü 08.00 – 22.00 saatleri arasında, sınav dönemlerinde ise okuyucuların taleplerine göre saat değişikliğine gidilerek hizmet vermektedir.

Amacımız; üniversitemizin misyonunda da belirtildiği gibi “İnsani değerlere, kültüre, sanata ve doğaya duyarlı, sürekli iyileştirme odaklı katılımcı yönetim anlayışıyla çalışmaktadır. Dicle Üniversitesi eğitim – öğretimde, bilimsel araştırma ve sağlık hizmetlerinde sürükleyici köklü bir kurumdur” ilkesiyle eğitim – öğretim ve araştırma programlarını desteklemek, öğrenciler, öğretim elemanları ve çalışanlarımızın her türlü bilgi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Üniversitemizin eğitim verdiği bilim dalları başta olmak üzere, iyi bir koleksiyona sahip olmak ve örnek gösterilebilecek bir kütüphane hizmeti sunmaktır.

Sonuç olarak; bilgi paylaşıldıkça artar ve insanlığa hizmet eder düşüncesiyle kütüphanemizdeki bu muazzam bilgi hazineleriyle akademik ve idari personelimize ve geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimize hizmeti sunmaktan, ülkemizin bu anlamda geleceğine de hizmet ediyor olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

  

                                                                                                                Ersen Murat ATEŞAL

                                                                                         Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı