Veteriner Teşhis Analiz Laboratuvarı

Araştırmacıların artan ihtiyaçlarını karşılamak ve ülkemizdeki Ar-Ge araştırmaları ve inovasyon çalışmalarına katkı sağlamayı ilke edinen laboratuvarımız birçok alanda interdisipliner ve multidisipliner araştırmaların yürütülmesi amaçlamaktadır. Moleküler biyoloji araştırma laboratuvarı olarak tıp, eczacılık, tarım, veteriner hekimlik ve endüstri sektörü gibi özel sektöre birçok alanda çalışma alanlarında hizmet vermekteyiz. Ayrıca bazı araştırmacılarla hizmet alımına ek olarak karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı ile ortak proje ve makale çalışmaları yapılmaktadır. Moleküler Biyoloji ve Genetik alanındaki teorik ve uygulama gereksinimlerini karşılamak amacıyla laboratuvarımızda uygulanmakta olan temel ve ileri düzeydeki yöntemler araştırmacılara hem hizmet alımı, hem de eğitim şeklinde uygulamalı olarak alanında uzman personelimiz tarafından verilmektedir.

Cihazlar :

PCR Thermal Cycler Labcycler  (Thermo Arktık)

Yüksek sıcaklıkta yapısı bozulmayan bir DNA polimeraz kullanılarak, DNA replikasyonunun in vitro ortamda tekrarlanmasında kullanılan ısı düzenleyicisidir.

Genel Amaçlı Santrifüj (Thermo)

Yapılan analizler esnasında örnek süspansiyonlarını çöktürme, ayırma, yıkama vb. işlemlerin yapılmasını sağlar.

Yatay Jel Elektroforez Sistemi  (Thermo)

Yatay jeller kullanılarak, nükleik asit ve protein ayrıştırılması için birçok avantajlar sunan ve moleküler biyoloji araştırmaları için temel bir araç teşkil eden elektoforezleri gerçekleştirirler.

Floresan Ataçmanlı Işık Mikroskobu ( Zeiss Axio lab A1)

Optik mikroskopta görülemeyen örneklerin, floresan boya/floroforlarla boyanarak görüntülenebildiği mikroskop türüdür.  Floresan boyalar insan gözünün görme sınırı altındaki dalga boylu ışıklarla uyarılarak, daha yüksek dalga boyunda ışık yayarlar. Yayılan ışık uygun filtreler kullanılarak analiz edilir ve örneğe ait yapı, molekül/moleküllerin dağılımı ve miktarları hakkında bilgiler elde edilir Tekli/çok renkli boyalar ile hem canlı hem de fikse edilmiş örneklerde analiz yapmak mümkündür.

Özellikleri :

Farklı filtre bulunmaktadır (DAPI, FITC, RHODAMINE).

Farklı objektif bulunmaktadır (5X, 10X, 20X, 40X Ve 100X).

Cihazda bright field (bf) görüntüsü alınabilmektedir.

Mikroskop upright bir mikroskoptur.

Cihaza entegre edilmiş bir kamera sistemi bulunmaktadır.

Cihazda alınan görüntüler bilgisayar yazılımı sayesinde fotoğraf şeklinde kaydedilmektedir.

Stereo Mikroskoplar (Zeiss)

Stereo mikroskoplar ışık mikroskobundan farklı olarak sabit dürbün mantığı ile çalışan, 3 boyutlu görüntü elde etmeyi sağlayan bir mikroskop türüdür. Örneklerin incelenmesi için lam ve lamele gereksinim yoktur ve örneklerin incelenmesinde belirli noktalara kadar görüntüyü yakınlaştırabilen tek objektif kullanılır. Işık obje üzerinden yansıtılarak objektife gönderilir. Düşük büyütme ile derinlik içeren görüntü elde etmek için ve gözle görülen cisimlerin yüzeyini incelemek amaçlı kullanılırlar. Farklı açıdan elde edilen iki görüntü üst üste çakıştırılır ve üç boyutlu, uzaysal bir görüntü elde edilir.

Cihazın görüntüleme sistemi sayesinde ölçüm yapılıp fotoğraf çekilebilmektedir.

Mikroplaka okuyucu (Thermo Multiscan GO)

Multiskan Sky Microplate Spectrophotometer özellikle DNA, RNA ve protein deneyleri ve ELISA dahil spektrofotometrik mikroplaka okumaları için üretilmiş UV/Vis mikroplaka okuyucudur. Endpoint, Kinetik ve spektral okumalar gibi farklı yöntemlerin programlanarak kullanılabileceği bir cihazdır.

Özellikleri:

200-1000 nm arasında serbestçe dalga boyu seçimi

Mikroplaka, küvet ve mikrolitre seviyesinde ölçümler için Thermo Scientific™ μDrop™ Plate

Hızlı plak okuması  örneğin tam spektrumunu 10 saniyeden kısa sürede okur.

Kendi kendini test özelliğiyle güvenilir performans.

Doğrudan cihaz üzerinden dahili yazılımla hızlı ölçümler.

Mikroplaka Yıkayıcı (Thermo)

96 kuyucuklu plaka yıkama özelliği, yıkama hacmi 50-1000 µL (96-well plate), dispense hacmi 50-400 µL (96)

MagNA Lyser Cihazı (Roche)

Hücrelerin veya diğer her türlü biyolojik materyalin parçalanması ve homojenize edilmesinde kullanılan masaüstü bir homojenizatördür. Nükleik asitlerin ve proteinlerin, ekstraksiyonu purifikasyonu veya analizi öncesinde numunelerin homojenize edilmesini sağlayarak takip eden basamaklarda yapılacak işlemleri kolaylaştırır. MagNA Lyser cihazı 1 dakikadan daha az sürede 16 örneğin homojenizasyonunu yapabilmekte 7000 rpm hızına çıkabilmektedir.

Jel Görüntüleme Sistemi (Vilber Lourmat)

DNA, RNA ve Protein görüntüleme için en üstün özelliklere sahip sistemdir.

Diğer Cihazlar:

Çok Amaçlı Kuru Blok Isıtıcılar