Diyarbekir Şer'iyye Sicilleri Kitabının Son Cildinin Basım ve Yayın Faaliyetlerini İçeren Protokol Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah ÇİFTÇİ ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ Tarafından İmzalandı.


16.11.2022


Fakültemizin transkript çalışmalarını icra ettiği Diyarbekir Şer'iyye Sicilleri kitabının son cildinin basım ve yayın faaliyetlerini içeren protokol Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah ÇİFTÇİ ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında mizanpaj, sayfa düzeni, Osmanlıca uyarlama, baskı, cilt: 20×27 ebadında 600/200 sayfa civarında 4×4 renkli, takriben 400 sayfa 1+1, renkli iç kağıdı özel 80 gr ayvori, siuama iplik dikiş, sert kapak evsafında 500 adet kitabın basımını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 

Dicle Üniversitesi ise kitabın Osmanlıcadan günümüz Türkçesine çeviri, özet şeklindeki fihrist, mukabele, son kontrol, karma indeks/özel yer ve şahıslar, concordans indeks/tüm kelimelerin indeksi, daha önce basılan 14 cilt dahil olmak üzere tüm ciltleri İlahiyat Fakültesi web veri tabanına aktarma, editörlük, tashih, sekreterya ve benzeri çalışmaları gerçekleştirecek.

Fotoğraf Galerisi