Din Eğitimi Anabilim Dalı

Din Eğitiminin bir bilimsel disiplin olarak üniversitelerde yer alışı, Batı’da, 20. Yüzyılın başlarına kadar uzanır. Türkiye’de Din eğitimi Bilimi’nin bir bilimsel disiplin olarak ortaya çıkışı, Batı ülkelerine nazaran oldukça geç olmuştur. Din Eğitimi Bilimi’nin ilgi alanına giren konu başlıkları aşağıdaki gibidir: Eğitim ve din eğitimi bilimi ile ilgili tanım ve kavramlar; din eğitimi biliminin diğer bilimlerle ilişkisi; din eğitimi biliminin alanı, amacı ve görevleri; Türkiye´de din eğitim ve öğretiminin tarihsel gelişimi; Türkiye´de din eğitiminin hukuki dayanakları; dini gelişim ve öğrenme; din öğretiminde program geliştirme ve yaklaşımlar; din dersi öğretmen yeterlikleri ve eğitimi; mesleki din eğitimi ve imam hatip liseleri; din eğitimi ve din hizmetleri; ailede din eğitimi; yetişkin din eğitimi; yüksek din öğretimi; din eğitimi ve öğretiminin güncel problemleri. Anabilim dalı olarak lisans eğitiminde Din Eğitimi dersi ilahiyat fakültesi son sınıfta ilk dönemde yani 7. öğretim döneminde okutulur.