BESLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ




 

T.C.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

SKS. DAİRE BAŞKANLIĞI

YEMEK YÖNETİM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

 

 













 

 

 

 

 

       

         Üniversitemiz, Diyarbakır’ın kadim Medeniyet mirasını yaşatan, Bölgenin Kültürel değerlerine sahip çıkan ve yeniliklere açık bir anlayışla hizmet vermektedir. Tarih boyunca birçok Medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır, gastronomi açısından da zengin bir mutfağa sahip olup, Yemekhanelerimizde sunulan yemekler sadece hijyen ve kalite açısından değil aynı zamanda Bölgenin Kültürel yemek mirasına uygun olarak özenle hazırlanmaktadır.

       Yemekhanelerimizde kullanılan gıda maddeleri ve hazırlanan yemekler T.C. Sağlık Bakanlığı Beslenme Rehberine dayanılarak yapılmaktadır.

Ayrıca, Rektörlük tarafından oluşturulan Komisyon tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Üniversitemiz Akredite Kamu laboratuvarında Gıda Hijyeni Analizleri Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapılmaktadır. Öğrencilerimize, uygun fiyat politikası gözlemleyerek dört çeşit öğle yemeği sunulmaktadır.

          Üniversitemiz Öğrencilerine kampüs içinde Merkezi Öğrenci Yemekhanesi-1, Yeni Merkezi Öğrenci Yemekhanesi-2, Ziraat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ile ilçelerimizde Öğlen Yemeği Hizmeti verilmektedir.































MİSYONUMUZ

 

       

 

         Öğrencilerimize ve Akademik İdari Personellerimize Yemek Hizmetlerini sağlıklı, hijyen ortamlarda hazırlanıp beslenme kurallarına uygun ürün çeşitliliği olduğu ve kaliteli yemek hizmetleri sunmak.

 

 

 



VİZYONUMUZ

 

 

 

          Türkiye’nin Yarınlarını yaratacak olan Öğrencilerimizin Sosyal gelişimlerini sağlayacak Üniversite ortamı yaratmak. Sosyal ve Kültürel değişim alanlarında toplumumuzun Üniversiteden beklentilerini en üst düzeyde karşılamak.

 

 



SAĞLIK

 

 

           Birimimizde kullanılan ürünler TSE-ISO, C€, İşletme kaydı, son kullanma tarihi ve kalite standartlarına uygun olarak faaliyet göstermekte olan tedarikçi İşletmelerden Komisyon tarafından teslim alınmaktadır. Öğrencilerimize sunulan Hizmet Kalitesi ve Hijyen her zaman ön planda tutulmaktadır."

 




 

2025 YILI MERKEZ - KAMPÜS İÇİ ÖĞRENCİ YEMEKHANELERİ

 

                                         ÖĞRENCİ YEMEKHANE SAYISI:  5 ADET

 

                                         ÖĞRENCİ YEMEKHANE ALANI:  7.464 m2

 

                                     ÖĞRENCİ YEMEKHANE KAPASİTESİ:  7.648 KİŞİ

 

 

   SIRA NO

YEMEKHANENİN BULUNDUĞU BİNA

ALAN

m2

KAPASİTE

GENEL

YEMEK

MASASI

SANDALYE SAYISI

1

MERKEZİ ÖĞRENCİ-1 YEMEKHANESİ

3.186

 

2.000

125

500

2

MERKEZİ ÖĞRENCİ-2 YEMEKHANESİ

2.450

2.880

180

720

3

AKADEMİK İDARİ PERSONEL YEMEKHANESİ

1.238

1.728

108

432

4

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

385

640

40

 

160

5

ZİRAAT FAKÜLTESİ

205

400

25

 

100

  

 

2025 YILI MERKEZ İLÇELERDE BULUNAN ÖĞRENCİ YEMEKHANELERİ

 

 

 

                    ÖĞRENCİ YEMEKHANE SAYISI:  4 ADET

 

                   ÖĞRENCİ YEMEKHANE ALANI:  630 m2

 

                   ÖĞRENCİ YEMEKHANE KAPASİTESİ:  2040 KİŞİ

 

 

 

  SIRA NO

YEMEKHANENİN BULUNDUĞU BİNA

ALAN

m2

KAPASİTE

GENEL

YEMEK

MASASI

SANDALYE SAYISI

1

SİLVAN (MYO)

120

 

300

25

100

2

ERGANİ(MYO)

160

240

20

 

80

3

ÇERMİK

150

240

20

 

80

4

BİSMİL(MYO)

200

240

20

 

80

 

 



Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
2025 -YEMEK YÖNETİM MÜDÜRLÜĞÜİndir