| 
 |   T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ  SKS. DAİRE BAŞKANLIĞI YEMEK YÖNETİM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ   | 
 
 
  |           
 |                   Üniversitemiz, Diyarbakır’ın kadim Medeniyet mirasını yaşatan,
  Bölgenin Kültürel değerlerine sahip çıkan ve yeniliklere açık bir anlayışla
  hizmet vermektedir. Tarih boyunca birçok Medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
  Diyarbakır, gastronomi açısından da zengin bir mutfağa sahip olup, Yemekhanelerimizde
  sunulan yemekler sadece hijyen ve kalite açısından değil aynı zamanda Bölgenin
  Kültürel yemek mirasına uygun olarak özenle hazırlanmaktadır.        Yemekhanelerimizde kullanılan gıda maddeleri
  ve hazırlanan yemekler T.C. Sağlık Bakanlığı Beslenme Rehberine dayanılarak
  yapılmaktadır.  Ayrıca, Rektörlük
  tarafından oluşturulan Komisyon tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.
  Üniversitemiz Akredite Kamu laboratuvarında Gıda Hijyeni Analizleri Bilim ve
  Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapılmaktadır. Öğrencilerimize,
  uygun fiyat politikası gözlemleyerek dört çeşit öğle yemeği sunulmaktadır.           Üniversitemiz Öğrencilerine kampüs
  içinde Merkezi Öğrenci Yemekhanesi-1, Yeni Merkezi Öğrenci Yemekhanesi-2,
  Ziraat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ile ilçelerimizde Öğlen Yemeği Hizmeti
  verilmektedir. | 
 
 
  |                     Öğrencilerimize ve Akademik İdari
  Personellerimize Yemek Hizmetlerini sağlıklı, hijyen ortamlarda hazırlanıp beslenme
  kurallarına uygun ürün çeşitliliği olduğu ve kaliteli yemek hizmetleri
  sunmak.       | 
 | 
 
 
  |               Türkiye’nin Yarınlarını yaratacak
  olan Öğrencilerimizin Sosyal gelişimlerini sağlayacak Üniversite ortamı
  yaratmak. Sosyal ve Kültürel değişim alanlarında toplumumuzun Üniversiteden
  beklentilerini en üst düzeyde karşılamak.     | 
 | 
 
 
  |  
              Birimimizde kullanılan ürünler TSE-ISO,
  C€, İşletme kaydı, son kullanma tarihi ve kalite standartlarına uygun olarak
  faaliyet göstermekte olan tedarikçi İşletmelerden Komisyon tarafından teslim
  alınmaktadır. Öğrencilerimize sunulan Hizmet Kalitesi ve Hijyen her zaman ön
  planda tutulmaktadır."   | 
 | 
 
 
  | 2025 YILI MERKEZ - KAMPÜS
  İÇİ ÖĞRENCİ YEMEKHANELERİ | 
 
                                         ÖĞRENCİ
YEMEKHANE SAYISI:  5 ADET
 
                                         ÖĞRENCİ
YEMEKHANE ALANI:  7.464 m2
 
                                     ÖĞRENCİ
YEMEKHANE KAPASİTESİ:  7.648 KİŞİ
 
 
 
  |    SIRA
  NO | YEMEKHANENİN BULUNDUĞU BİNA | ALAN m2 | KAPASİTE  GENEL | YEMEK  MASASI | SANDALYE SAYISI | 
 
  | 1 | MERKEZİ ÖĞRENCİ-1 YEMEKHANESİ | 3.186   | 2.000 | 125 | 500 | 
 
  | 2 | MERKEZİ ÖĞRENCİ-2 YEMEKHANESİ | 2.450 | 2.880 | 180 | 720 | 
 
  | 3 | AKADEMİK İDARİ PERSONEL YEMEKHANESİ | 1.238 | 1.728 | 108 | 432 | 
 
  | 4 | İLAHİYAT FAKÜLTESİ | 385 | 640 | 40   | 160 | 
 
  | 5 | ZİRAAT FAKÜLTESİ | 205 | 400 | 25   | 100 | 
  
 
 
  | 2025 YILI MERKEZ İLÇELERDE
  BULUNAN ÖĞRENCİ YEMEKHANELERİ | 
 
 
 
                    ÖĞRENCİ YEMEKHANE SAYISI:  4 ADET
 
                   ÖĞRENCİ YEMEKHANE ALANI:  630 m2
 
                   ÖĞRENCİ YEMEKHANE KAPASİTESİ:  2040 KİŞİ
 
 
 
 
  |   SIRA
  NO | YEMEKHANENİN BULUNDUĞU BİNA | ALAN m2 | KAPASİTE  GENEL | YEMEK  MASASI | SANDALYE SAYISI | 
 
  | 1 | SİLVAN (MYO) | 120   | 300 | 25 | 100 | 
 
  | 2 | ERGANİ(MYO) | 160 | 240 | 20   | 80 | 
 
  | 3 | ÇERMİK | 150 | 240 | 20   | 80 | 
 
  | 4 | BİSMİL(MYO) | 200 | 240 | 20   | 80 |