
|
T.C.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ
SKS. DAİRE BAŞKANLIĞI
YEMEK YÖNETİM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
|

|
Üniversitemiz, Diyarbakır’ın kadim Medeniyet mirasını yaşatan,
Bölgenin Kültürel değerlerine sahip çıkan ve yeniliklere açık bir anlayışla
hizmet vermektedir. Tarih boyunca birçok Medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Diyarbakır, gastronomi açısından da zengin bir mutfağa sahip olup, Yemekhanelerimizde
sunulan yemekler sadece hijyen ve kalite açısından değil aynı zamanda Bölgenin
Kültürel yemek mirasına uygun olarak özenle hazırlanmaktadır.
Yemekhanelerimizde kullanılan gıda maddeleri
ve hazırlanan yemekler T.C. Sağlık Bakanlığı Beslenme Rehberine dayanılarak
yapılmaktadır.
Ayrıca, Rektörlük
tarafından oluşturulan Komisyon tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.
Üniversitemiz Akredite Kamu laboratuvarında Gıda Hijyeni Analizleri Bilim ve
Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapılmaktadır. Öğrencilerimize,
uygun fiyat politikası gözlemleyerek dört çeşit öğle yemeği sunulmaktadır.
Üniversitemiz Öğrencilerine kampüs
içinde Merkezi Öğrenci Yemekhanesi-1, Yeni Merkezi Öğrenci Yemekhanesi-2,
Ziraat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ile ilçelerimizde Öğlen Yemeği Hizmeti
verilmektedir.
|
Öğrencilerimize ve Akademik İdari
Personellerimize Yemek Hizmetlerini sağlıklı, hijyen ortamlarda hazırlanıp beslenme
kurallarına uygun ürün çeşitliliği olduğu ve kaliteli yemek hizmetleri
sunmak.
|

|
Türkiye’nin Yarınlarını yaratacak
olan Öğrencilerimizin Sosyal gelişimlerini sağlayacak Üniversite ortamı
yaratmak. Sosyal ve Kültürel değişim alanlarında toplumumuzun Üniversiteden
beklentilerini en üst düzeyde karşılamak.
|

|
Birimimizde kullanılan ürünler TSE-ISO,
C€, İşletme kaydı, son kullanma tarihi ve kalite standartlarına uygun olarak
faaliyet göstermekte olan tedarikçi İşletmelerden Komisyon tarafından teslim
alınmaktadır. Öğrencilerimize sunulan Hizmet Kalitesi ve Hijyen her zaman ön
planda tutulmaktadır."
|

|
2025 YILI MERKEZ - KAMPÜS
İÇİ ÖĞRENCİ YEMEKHANELERİ
|
ÖĞRENCİ
YEMEKHANE SAYISI: 5 ADET
ÖĞRENCİ
YEMEKHANE ALANI: 7.464 m2
ÖĞRENCİ
YEMEKHANE KAPASİTESİ: 7.648 KİŞİ
SIRA
NO
|
YEMEKHANENİN BULUNDUĞU BİNA
|
ALAN
m2
|
KAPASİTE
GENEL
|
YEMEK
MASASI
|
SANDALYE SAYISI
|
1
|
MERKEZİ ÖĞRENCİ-1 YEMEKHANESİ
|
3.186
|
2.000
|
125
|
500
|
2
|
MERKEZİ ÖĞRENCİ-2 YEMEKHANESİ
|
2.450
|
2.880
|
180
|
720
|
3
|
AKADEMİK İDARİ PERSONEL YEMEKHANESİ
|
1.238
|
1.728
|
108
|
432
|
4
|
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
|
385
|
640
|
40
|
160
|
5
|
ZİRAAT FAKÜLTESİ
|
205
|
400
|
25
|
100
|
2025 YILI MERKEZ İLÇELERDE
BULUNAN ÖĞRENCİ YEMEKHANELERİ
|
ÖĞRENCİ YEMEKHANE SAYISI: 4 ADET
ÖĞRENCİ YEMEKHANE ALANI: 630 m2
ÖĞRENCİ YEMEKHANE KAPASİTESİ: 2040 KİŞİ
SIRA
NO
|
YEMEKHANENİN BULUNDUĞU BİNA
|
ALAN
m2
|
KAPASİTE
GENEL
|
YEMEK
MASASI
|
SANDALYE SAYISI
|
1
|
SİLVAN (MYO)
|
120
|
300
|
25
|
100
|
2
|
ERGANİ(MYO)
|
160
|
240
|
20
|
80
|
3
|
ÇERMİK
|
150
|
240
|
20
|
80
|
4
|
BİSMİL(MYO)
|
200
|
240
|
20
|
80
|