Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm  ve Otel İşletmeciliği Programı

Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ

Program Başkanı

Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI

Akademik Kadro                                                                                                                                               

Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ

Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI

 

Öğr. Gör. Hasan YAVUZ

Öğr. Gör. Fatoş METİN

Program Tanıtımı

Turizm ve Otel İşletmeciliği önlisans programı öğrencilerimizi turizm ve otel sektöründeki orta düzey yöneticilik görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı amaçlamaktadır. Programımız sektörün, günümüz gereksinimlerinin karşılanmasının yanı sıra, gelişimine de uygun olarak düzenlenmiş olup, öğrencileri yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmeye yönlendirirken geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir. Uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaktır.

Mezuniyet Sonrası İş İmkânları

Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı’ndan dört dönemden oluşan öğrenimleri boyunca aldıkları eğitimler neticesinde “Meslek Elemanı” ünvanını alarak mezun alan kişilerin en büyük istihdam alanları programın özelliğinden dolayı ağırlıklı olarak sektörel hacmi giderek artan turizm ve konaklama sektöründe istihdam edilebileceklerdir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri :

Turizm ve Otel İşletmeciliği, Ekonomi ve Finans

Gastronomi ve Mutfak Sanatları,

İşletme,

Rekreasyon Yönetimi,

Turizm İşletmeciliği,

Turizm Rehberliği,

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Yönetim Bilişim Sistemleri,

Açıköğretim Fakülteleri DGS İle Geçiş Bölümleri:

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

İktisat,

Kamu Yönetimi,

Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Uluslararası İlişkiler,

İşletme,

Konaklama İşletmeciliği,

Halkla İlişkiler ve Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Havacılık Yönetimi,

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık,

Halkla İlişkiler ve Tanıtım,