Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Programı
|
Bölüm Başkanı
|
Öğr. Gör.
Nesrin SAVAŞ
|
Program Başkanı
|
Öğr. Gör.
Ömer FINDIKDALI
|
Akademik Kadro
|
Öğr. Gör.
Nesrin SAVAŞ
|
Öğr. Gör.
Ömer FINDIKDALI
|
|
Öğr. Gör.
Hasan YAVUZ
|
Öğr. Gör.
Fatoş METİN
|
Program Tanıtımı
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği önlisans programı öğrencilerimizi turizm ve otel
sektöründeki orta düzey yöneticilik görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı
amaçlamaktadır. Programımız sektörün, günümüz gereksinimlerinin
karşılanmasının yanı sıra, gelişimine de uygun olarak düzenlenmiş olup,
öğrencileri yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmeye yönlendirirken geleceğe
hazırlamayı hedeflemektedir. Uygulama ile desteklenen eğitim programının
sağlayacağı avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün
oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaktır.
|
Mezuniyet Sonrası İş İmkânları
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı’ndan dört dönemden oluşan
öğrenimleri boyunca aldıkları eğitimler neticesinde “Meslek Elemanı”
ünvanını alarak mezun alan kişilerin en büyük istihdam alanları programın özelliğinden
dolayı ağırlıklı olarak sektörel hacmi giderek artan turizm ve konaklama
sektöründe istihdam edilebileceklerdir.
|
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans
Bölümleri :
|
Turizm ve
Otel İşletmeciliği, Ekonomi ve Finans
Gastronomi
ve Mutfak Sanatları,
İşletme,
Rekreasyon
Yönetimi,
Turizm
İşletmeciliği,
Turizm
Rehberliği,
Yiyecek ve
İçecek İşletmeciliği
Yönetim
Bilişim Sistemleri,
|
Açıköğretim Fakülteleri DGS İle
Geçiş Bölümleri:
|
Çalışma
Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
İktisat,
Kamu
Yönetimi,
Turizm ve
Otel İşletmeciliği,
Uluslararası
İlişkiler,
İşletme,
Konaklama
İşletmeciliği,
Halkla
İlişkiler ve Turizm ve Otel İşletmeciliği,
Turizm ve
Otel İşletmeciliği,
Havacılık
Yönetimi,
Halkla
İlişkiler ve Reklamcılık,
Halkla
İlişkiler ve Tanıtım,
|