| Doğu Ve Güneydoğu’nun En Büyük Gastronomi Laboratuvarı Kuruldu
 Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek
  Yüsekokulunda gerçekleşen açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör
  Yardımcıları Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Prof. Dr. Ahmet
  Tanyıldız, Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.
  Aytaç Coşkun, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
  Mehmet Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi
  Başkanı Müyesser Güzel, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim
  Elkaan, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.Dicle
  Üniversitesi, Aşçılık programı 2010 yılında kurulmuştur ve şimdiye kadar
  yaklaşık 500 öğrenci mezun etmiştir. Programda 168 öğrenci hâlen eğitim
  almaya devam etmektedir. Aşçılık Ön Lisans Programı'nın amacı, turizm
  sektöründe özellikle gastronomi alanında mutfak, servis, yönetim, yiyecek ve
  içecek sektörüne mutfak şefleri aşçılar yetiştirmektir. Ulusal ve uluslararası
  mutfaklardan örnekler sunabilen öğrencilerimiz ihtiyaç duyulan yiyecek-içecek
  sektöründe önemli bir eksikliği tamamlamaktadır. Ulusal yemek yarışmalarında
  takım olarak en iyi üniversite kupası başta olmak üzere bireysel alanda çok
  sayıda altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran Aşçılık Programımız için Doğu
  ve Güneydoğu’nun en büyük Gastronomi Laboratuvarı’nı kurmuş bulunmaktayız.
  Endüstriyel mutfak ekipmanları ile uluslararası standartlara uygun olarak
  hazırlanan laboratuvarda bölgenin yöresel yemeklerinin yanı sıra dünya
  mutfaklarının da örnekler de uygulamalı olarak öğretilecektir. Aşçılık temel
  derslerinin tamamının yapılabileceği laboratuvar, Yöresel Lezzetler, Pastane
  Ürünleri, Soğuk Mutfak, Ziyafet Mutfağı, Dünya Mutfakları alanında uzman
  öğretim elemanlarımız eşliğinde 25 kişinin aynı anda uygulama yapabilmesi
  için tasarlanmıştır. Teknolojik gelişmelerden de faydalanılan laboratuvar
  sadece öğrencilerimize değil, Çocuk Üniversitesi ve Diyarbakır halkına da
  açılacaktır. Bugün oldukça modern bir Gastronomi Laboratuvarı’nı
  öğrencilerimizin, çocukların ve Diyarbakır halkının hizmetine sunuyoruz.
  Burada yapılacak çalışmalar ilimiz ve bölgemiz gastronomi turizmine önemli
  katkılar sunacaktır.25.02.2022 |