Gelişen turizm
sektöründe geniş bir istihdam olanağı sağlayan Otel, Lokanta ve İkram
Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık Programı, sektörün ihtiyaçları da
dikkate alınarak geliştirilmiştir. Restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu
beslenme yapılan kurumlar ve benzeri yiyecek ve içecek hizmetleri sunan
işletmeler de hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak ürünlerin servise
hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanlarıdır. Yiyecek içecek
hizmetleri, hızlı gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli
istihdam alanlarından biri hâline gelmiştir. Bu alanda; serbest piyasa
rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri
kazanmış, dünya standartlarında bu tür işletmeleri yönetme becerisine sahip
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Hizmet sektörü yani otel, restoran vb. işletmelerin sayı ve nitelikleri artış
gösterecektir. Bu nedenle Mutfak ve Servis Elemanlığı dallarında 4 ve 5.
seviyelerde meslek elemanına ihtiyaç duyulacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca
sektörün hizmet sektörü olması ve emek yoğun olması nedeniyle istihdamda
küçülme öngörülmemekte, tam tersine her geçen gün kalifiye eleman ihtiyacı
artmaktadır.
|
Aile ve tüketici
bilimleri, Beslenme ve diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve
mutfak sanatları
Ve Mutfak sanatları
ve yönetimi gibi bölümleri tercih edebilirler.
|