Mezuniyet 2023


19.06.2023


MİMARLIK FAKÜLTESİ'NDE MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Baran, Mimarlar Odası temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fakülte birincisi Ozan Afşin, öğrenmenin okulun bitmesiyle sona ermediğini bunun hayat boyu devam edeceğini belirterek, mezun olan tüm arkadaşlarını tebrik etti.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Baran da fakülte olarak yenilikçi ve dinamik eğitim anlayışıyla öğrencilere nitelikli ve kaliteli eğitim-öğretim imkânı sunduklarını belirterek, “Gençler, aldığınız eğitimi hayatın her aşamasında daha ileriye taşımayı hedefleyiniz. Yeteneklerinizin ve değerinizin farkında olun. Hepinizi yürekten kutluyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan ise törende yaptığı konuşmada, ailelerin ve hocalarının büyük özverileriyle bugünlere ulaşan mezunları kutlayarak, Dicle Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak yaşama hazır olduklarını ve geleceğin inşasında söz sahibi olacaklarına inandıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri ve mezuniyet belgeleri verildi. Tören, tüm mezunlara belgelerinin verilmesinin ardından meslek yemini edilmesi ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.