BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ


08.11.2024


Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz (BESYO) öğrencilerine yönelik “AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitim, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) Birim Sorumlusu ve Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Yılmaz ve Dicle Üniversitesi DÜAK ekibi tarafından verildi.

Eğitimde, depremin tehlike ve riskleri, aile afete hazırlık planı, yapısal ve yapısal olmayan tehlikeler ile risklerin azaltılması konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, sarsıntı anında doğru davranış biçimleri ve deprem sonrasında karşılaşılabilecek olası tehlikelere karşı alınması gereken önlemler hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen eğitime, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2. ve 4. sınıf, Spor Yöneticiliği Bölümü 3. Sınıf ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu bu yıl kazanan Antrenörlük, Öğretmenlik ve Spor Yönetimi 1. sınıf öğrencileri katıldı.

Eğitimin organizasyonunu, ders danışmanları Doç. Dr. Ferhat Çiftçi ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Yücekaya üstlendi. Bölgenin deprem riski taşıyan bir alanda bulunması nedeniyle bu tür farkındalık eğitimlerinin önemine dikkat çeken eğitmenler, öğrencilerin afet öncesi ve sonrası bilinçlenmelerinin toplumsal güvenlik için önem arz ettiğini vurguladı.

Fotoğraf Galerisi