ERASMUS KA131 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ANLAŞMALARI GÜNCELLENDİ

31.01.2024



Başvuru sisteminde yaşanan teknik bir hata nedeniyle bazı anlaşmalarımızın başvuru sisteminde görünmediği bazı iptal edilen anlaşmaların ise başvuru sisteminde mevcut olduğu tespit edilmiştir. Gerekli düzenlemeler yapılmış ve başvuru sistemindeki anlaşmalar güncellenmiştir. Güncel anlaşma listesini ekte bulabilirsiniz.

Anlaşma listesini inceleyiniz bölümünüzün anlaşması mevcut ise başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Listede bölümlünüzün Erasmus anlaşması mevcut değil ise başvuru yapmanız mümkün olmayacaktır. Başvuru tercihlerinizi yapmadan önce tercih etmeyi planladığınız üniversitelerin ders içeriklerini, eğitim dillerini ve sundukları imkânları web sayfalarından inceleyiniz. İnceleme yaparken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz:

1.   Erasmus Öğrenim hareketliliğinden faydalanmaya hak kazanan öğrencilerin 2024-2025 akademik yılında hem Dicle Üniversitesinden hem de gidecekleri üniversiteden 30 AKTS (min.27AKTS-max.32 AKTS) ders almaları zorunludur. Alınacak dersler %70 benzer içerikli olmak zorundadır.

2.     Bazı üniversitelerde eğitimler İngilizce ve/veya kendi ülkelerinin ana dilinde olabilir. Gitmeyi planladığınız üniversitenin eğitim dilini web sayfalarından öğrenin.

3.     Başvurunuzu yayınlanan başvuru kılavuzuna uygun şekilde tamamlayınız.

 

Sistemde anlaşmaların güncellenmiş olmasından dolayı, BAŞVURUSUNU TAMAMLAMIŞ ADAYLARIN AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPARAK BAŞVURULARINI GÜNCELLEMELERİ RİCA OLUNUR:

1. ADIM: https://turnaportal.ua.gov.tr/ adresinden e-devlet kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak başvuru sistemine giriş yapın.

2. ADIM: Açılan kişisel sayfanızın sol köşesindeki menüyü tıklayın ve “BAŞVURULARIM” sekmesini seçin.

3. ADIM: “2024-2025 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvurusu” ilanının karşısında bulunan ok işaretini  tıklayın. Bu şekilde başvurunuzu güncelleme işlemini başlatmış olacaksınız.

4. ADIM: Kişisel bilgilerinizi ve eğitim bilgilerinizin olduğu sayfaları geçin ve tercih bölümünde daha önce eklediğiniz tercih silinmiş mi ya da yeni anlaşmalar eklenmiş mi kontrol edin. Tercihlerinizi düzenleyin.

5. ADIM: Yabancı dil bilgileri, iletişim bilgileri, belge yükleme sayfalarını geçin ONAY sayfasında başvurunuzun özetini kontrol edin ve sağ alt köşedeki “BAŞVURUYU TAMAMLA” butonunu tıklayın

!!! Başvurunuzun durumunu sormak için lütfen bize mail ya da telefonla ulaşmayın. Bu kontrolü menüde bulunan başvurularım sekmesini tıklayarak yapabilirsiniz. Başvuru durumunuz “TAMAMLANMIŞ” olarak görünüyorsa başvurunuz alınmış demektir. Başvuru durumu “AKTİF” ya da “GÜNCELLEME” olarak görünen adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

 

!!! Eğer anlaşma listesinde olduğu halde sistemde görünmeyen anlaşma varsa, başvuru ekranının ekran fotoğrafını alıp sorunu açıklayan bir maili erasmus@dicle.edu.tr adresine gönderiniz


Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
2024_KA131_ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ_Anlaşma Listesiİndir
TURNAPORTAL ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZUİndir