2024-2025 ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU

08.01.2024

BU İLAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU EVRAKLARINI HAZIRLAMALARI İÇİN BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. BAŞVURULAR 28.01.2024 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR.

BAŞVURU TAKVİMİ

Hareketlilik Dönemi

2024-2025 Akademik Yılı (2023-2024 Proje Dönemleri)

İlan Tarihleri ve Süresi

08.01.2024-15.02.2024 (21 Gün )

Başvuru Tarihleri ve Süresi

28.01.2024-15.02.2024 (19 Gün )

Hareketlilik Süresi

1 dönem (sadece güz ya da sadece bahar) ya da

2 dönem (hem güz hem bahar)

Kontenjan

60 öğrenci

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Tüm başvuru iş ve işlemleri https://turnaportal.ua.gov.tr/ sistemi üzerinden e-devlet girişi ile online olarak yürütülecektir. Lütfen aşağıda ek olarak sunulan ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU’nu dikkatlice okuyun.

BAŞVURU ŞARTLARI

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

1. Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,

2. a) Birinci kademe öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 ya da 58/100 olması,

b) Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış; ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00;  birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100

c) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 ya da 65/100 olması,

3. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda AKTS kredi yükü olması (1 dönem için 30 AKTS, 2 dönem için 60 AKTS),

4. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde, Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde, yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi,

YABANCI DİL

Öğrencilerin İngilizce, Almanca ve Fransızca dil puanları değerlendirmeye alınmaktadır ve sadece bu dillerde yazılı ve sözlü sınav yapılmaktadır. Son 5 yılda (2019-2023) girilen YDS-YÖKDİL sonuçları geçerlidir.

1. Öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için yabancı dil yazılı sınav baraj puanı;

a) İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleri öğrencileri için İngilizce yabancı dil sınav sonucu 100 üzerinden en az 80,

b) Almanca Öğretmenliği bölümü öğrencileri için Almanca yabancı dil sınav sonucu 100 üzerinden en az 80,

c) Diğer bölümler için 100 üzerinden en az 60 olarak belirlenmiştir. Ancak, yerleştirme aşamasında anlaşmalı okulların yabancı dil kriterleri dikkate alınacaktır.

2. ÖSYM eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan (YDS-YÖKDİL) baraj puanı üzerinde puan almış öğrenciler yazılı sınavdan muaf sayılabilir. Bu adayların sözlü sınava girmeleri zorunludur. Yazılı sınavdan muaf olmak için başvuru aşamasında dil sonuç belgelerini sisteme yüklemeleri zorunludur. Başvuru sistemine yüklenmeyen ve elden teslim edilen dil sonuç belgeleri kabul edilmeyecektir.

3. Üniversitemizin yaptığı yazılı sınava girecek öğrencilerin yabancı dil sınav tercihini yapmaları zorunludur.

4. Hem yazılı hem de sözlü sınavın ortalamasının 60 puan barajının üzerinde olması gerekmektedir.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

*** Puan eksiltmeleri öğrencinin toplam puanı üzerinden yapılacaktır.

*** Tüm ölçütler dikkate alınarak hesaplanan toplam puanların eşit olması halinde; akademik başarı notu yüksek olan öğrenciye, akademik başarı notunun da eşit olması halinde yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilir.

HİBE MİKTARLARI

·      Sadece asıl listedeki adaylar hibe desteği alır.

·      Hibe desteği 1 dönem (maksimum 5 ay)hesaplanır.

·      Programdan 2 dönem faydalanacak adaylarda 1 dönem (maksimum 5 ay) hibe desteği alır.

YAZILI VE SÖZLÜ SINAVLAR

Yazılı sınavın 19.02.2024-23.02.2024; sözlü sınavın ise 26.02.2024-01.03.2024 tarihleri arasında üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılması planlanmaktadır.

Sınav uygulama şekli (online-yüz yüze) rektörlük kararı uyarınca ilanen duyurulacaktır.

Sınav tarih ve saatleri web sayfamızdan ve #diclerasmus instagram hesabımızdan duyurulacaktır.

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SONUÇLARI

Sonuçların 04.03.2024-08.03.2024 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır.

FERAGATLAR

Sonuçlara itiraz ve asıl listeye giren adayların feragat süreci: 11.03.2024-15.03.2024 tarihleri arasında https://turnaportal.ua.gov.tr/ başvuru sistemi üzerinden yapılacaktır.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Değerlendirmeler sonucunda asıl listeye giren adaylara ve yedek listeden yer alıp hareketlilikten hibesiz faydalanmak isteyen adaylara yönelik bilgilendirme toplantısı 13.03.2024 tarihinde yapılacaktır.

Toplantı saati web sayfamızdan ve #diclerasmus instagram hesabımızdan duyurulacaktır.

Dosya Ekleri

Açıklamaİndir