Erasmus Programına seçilen öğrencilerin tamamlaması gereken işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerin erken tamamlanması tavsiye edilmektedir. Bu işlemler;
Gidilecek kurumdan orijinal (Islak imzalı) Kabul belgesi (Acceptance Letter) istenir. Bu belge vize almanız için gerekli olan belgedir.
Gidilecek kurum ile iletişime geçilmeli ve Erasmus Koordinatörlüğü tarafından belirtilen tarihe kadar kabul belgesi teslim edilir (ilk aşamada taranmış veya fax yolu ile iletilen kabul belgesi yeterlidir ve kabul belgesinde öğrencinin, Erasmus Placement Programı kapsamında kabul edildiğiniz mutlaka belirtilmeli ve kurumda staj yapacağınız tarihler mutlaka yer almalıdır).
3 orijinal nüsha olarak Learning Agreement for Traineeships hazırlanır ve bölüm koordinatörüne imzalatıldıktan sonra, imzalanmak üzere Erasmus Koordinatörlüğüne teslim edilir (Belgenin orijinali mutlaka öğrenci dosyasında yer almalı ancak ilk aşamada-vize için konsolosluk tarafından istenmiyorsa-belgenin karşı kurum onaylı hali taranmış hali ile teslim edilebilir. Bu durumda öğrenci, en geç yurtdışı dönüşünde mutlaka orijinal belgeyi Erasmus Koordinatörlüğüne teslim eder).
Pasaport yok ise çıkarılır, var ise süresi yeterli mi diye kontrol edilir.
Vize başvurusu için konsolosluktan randevu alınır, gerekli evraklar hazırlanır.
Sağlık, mesuliyet ve kaza sigortaları yapılır ve poliçelerin birer nüshası Erasmus Koordinatörlüğüne teslim edilir (Sağlık sigortası gereksinimi ülkelere göre farklılık gösterebilir. Bu konuda gideceğiniz ülkenin ve üniversitenin koyduğu kurallara uygun bir seçim yapılır).
Vakıfbank Dicle Üniversitesi Şubesinden vadesiz Euro hesabı açtırılır. Hesap cüzdanınızın fotokopisi Erasmus Koordinatörlüğüne teslim edilir. Yurt dışından hesap açılabilir için ortak hesap açtırabilir ya da internet bankacılığı kullanılabilir.
Hesap cüzdanıyla birlikte Hibe Sözleşmesinin hazırlanması için Erasmus Koordinatörlüğüne başvurulur, bankacılık ve diğer işlemlerin yapılabilmesi için bir yakına noter onaylı vekâletname bırakılır, ortak hesap açılabilir ya da bir yakının açacağı hesaba aktarım yapılabilir.
Confirmation Letter (Katılım Sertifikası), Giden Öğrenci Raporu ve Pasaport gibi dönüş belgeleri dönüş tarihinden sonra en geç 30 gün içerisinde Erasmus Koordinatörlüğüne teslim edilir.
Başvuru Aşamasında Hazırlanılacak Belgeler
Transkript
Başvuru Formu
Gidecek Öğrenci Dosyasında Olması Gerekenler
Kabul mektubu
Learning Agreement for Traineeships
Sigorta Poliçesi (Sağlık – Kaza – Mesuliyet Sigortası mutlaka yapılmalıdır)
Vakıfbank Euro Hesabı
Hibe Sözleşmesi
Dönüşte Hazırlanılması Gerekenler
Katılım Sertifikası
Giden Öğrenci Raporu
Değerlendirme Formu
Pasaport Fotokopisi
Ülkelere Göre Hibe Miktarları
Verilecek olan Hibe Miktarı ülkelerin pahalılık oranlarına göre değişir. Toplam verilecek olan hibenin % 80’i yurt dışına çıkmadan önce verilir. % 20’si döndükten sonra belgelerin eksiksiz teslim edilmesi ve ders başarısına göre değerlendirilir.
Ülke Kategorileri
|
Misafir Olunan Ülkeler
|
Aylık Hibe Miktarları (€)
|
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri
|
Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan
|
600
|
3. Grup Program Ülkeleri
|
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye
|
400
|