Elektrikli Cihaz Teknolojisi

Bölüm Başkanı

Program Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Heybet KILIÇ

Öğr. Gör. Yahya AKIL

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi Heybet KILIÇ

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin ASKER

Öğr. Gör. Yahya AKIL

 

Program Tanıtımı

Elektrikli Cihaz Teknolojisi programı, İnsan kaynaklarının mesleki eğitim yoluyla geliştirilmesi projesinde (İKMEP) kapsamında (2008-2010) açılmıştır. Elektrikli Cihaz Teknolojisi Programında, teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Özellikle elektrikli ev cihazları başta olmak üzere elektrikli cihazların bakım, onarım hizmetlerine yönelik teknik servis elemanı ve elektrikli cihazların üretim aşamalarında görev alabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Beyaz eşya sektöründe üretim yapan firmalar, ilgili konuda eğitimli olmaları nedeni ile teknik eleman ihtiyacında öncelikle programımız mezunu öğrencileri tercih etmektedirler.

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Programının her yıl için öğrenci kontenjanı: 52.

 

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Programını mezunları, Elektrikli Cihaz Teknolojisi Teknikeri unvanı alıp olarak mezun olurlar. Elektrikli Cihaz Teknolojisi Teknikerleri daha çok özel kurumlarda iş imkanı bulabilirler

 

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Programını ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

 

Programı kazanan öğrencilerimizin faydalanabildiği laboratuvarlar: Elektrik Makineleri ve Kumanda Laboratuarı, Güç Elektroniği Laboratuarı, Ev Cihazları Laboratuarı, PLC Laboratuvarlar, Analog Elektronik Laboratuarı, Ölçme Laboratuarla, Dijital Elektronik Laboratuarı, , Lehimleme Laboratuarı, Hidrolik ve Pönomatik Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarı.

 

Program mezunları, “Elektrikli Cihaz Teknolojisi Teknikeri” unvanlı nitelikli elemanlar olarak, elektrikli cihaz ve aletlerin üretim, kontrolü, bakımı ve tamiratında görev alabilecek şekilde eğitim salmış olarak mezun olurlar. 

 

Eğitim süresi 2 yıl olup,     mezun olabilmek için  100 Ulusal kredi ve 120  AKTS’lik ders almış ve başarılı olmuş olmak ve  30 iş günü zorunlu işyeri eğitimi (Staj ) tamamlamak gerekmektedir. Ayrıca isteyen belirlenen şartları yerine getiren öğrencilerimize programda 3+1 sistemi kapsamında, 3 dönem üniversite eğitimi aldıktan sonra 1 dönem sanayide uygulama eğitimi fırsatı sunulmaktadır