Elektrik

Bölüm Başkanı

Program Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Heybet KILIÇ

Öğr. Gör. Ömer Faruk ÖZCAN

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi Heybet KILIÇ

Öğr. Gör. Ömer Faruk ÖZCAN

Öğr.Gör. İlhami POYRAZ

 

Program Tanıtımı

Elektrik Programı 1984 yılında açılmış olup 2009 yılında Elektrik ve Enerji Bölümüne bağlanmıştır. Elektrik Programında, öğrencilere elektrikle çalışan bütün sistemlerin tanıtımı, çalıştırılması, arızalarının bulunması, elektrikli makine ve motorların çalışma sistemleri, elektriğin iletimi ve dağıtımı, kumanda ve otomasyon sistemlerinin öğretilmesi ile birlikte endüstri ve laboratuar uygulamalarındaki el becerilerini geliştirmeleri için imkânlar sunulmaktadır.

 

Programda özel ve kamu sektöründe elektrikle ilgili tüm konularda beceri sahibi, bilgili ve arıza anında hemen müdahale edebilme, hem elektronik hem de elektriği iç içe kullanabilen, mesleki bilgisi yeterli, gerektiğinde kendi tamir atölyesini açabilme, elektrik tesisatı çekebilme yeteneğine sahip ara teknik elemanlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Elektrik Programının her yıl için öğrenci kontenjanı: 79

 

Elektrik Programını mezunları, Elektrik Teknikeri unvanı alıp olarak mezun olurlar. Elektrik Teknikerleri birçok kamu kurumunda yüksek oranlarda istihdam edilirler. Alımlar büyük çoğunluk KPSS sınavları ile olur.

 

Elektrik Programını ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Fizik , izik Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Uzay Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

 

Programı kazanan öğrencilerimizin faydalanabildiği laboratuvarlar: Elektrik Makineleri ve Kumanda Laboratuarı, Güç Elektroniği Laboratuarı, Kompanzasyon Seti,  Otomasyon ve Kontrol Laboratuarı, Ev Cihazları Laboratuarı, PLC Laboratuvarlar , Analog Elektronik Laboratuarı, Ölçme Laboratuarla, Dijital Elektronik Laboratuarı, Tesisat Laboratuarı, Lehimleme Laboratuarı, Güç Sistemleri Laboratuarı, Hidrolik ve Pönomatik Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarı

 

Program mezunları, “Elektrik Teknikeri” unvanlı nitelikli elemanlar olarak, her türlü tesisin kurulmasında, işletmelerin sürekli çalışmasında, elektrikli cihaz ve aletlerin kontrolü, bakımı ve tamiratında, fabrikalarda, üretimin sürekliliğinde, enerji üretimi, iletimi ve dağıtımında görev alabilecek şekilde eğitim salmış olarak mezun olurlar. 

 

Eğitim süresi 2 yıl olup,     mezun olabilmek için  100 Ulusal kredi ve 120  AKTS’lik ders almış ve başarılı olmuş olmak ve  30 iş günü zorunlu işyeri eğitimi (Staj ) tamamlamak gerekmektedir. Ayrıca isteyen belirlenen şartları yerine getiren öğrencilerimize programda 3+1 sistemi kapsamında, 3 dönem üniversite eğitimi aldıktan sonra 1 dönem sanayide uygulama eğitimi fırsatı sunulmaktadır