Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
|
|
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Programı
|
|
Bölüm Başkanı
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
|
Program Başkanı
|
|
Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI
|
|
Program Danışmanı
|
|
Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI
|
|
Akademik Kadro
|
Yök Akademik Bilgileri
|
|
Öğr. Gör. Hasan YAVUZ
|
Bilgi
|
|
Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI
|
Bilgi
|
|
Öğr. Gör. Fatoş METİN
|
Bilgi
|
|
Program Tanıtımı
|
|
Turizm ve Otel
İşletmeciliği önlisans programı öğrencilerimizi turizm ve otel sektöründeki
orta düzey yöneticilik görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı amaçlamaktadır.
Programımız sektörün, günümüz gereksinimlerinin karşılanmasının yanı sıra,
gelişimine de uygun olarak düzenlenmiş olup, öğrencileri yaratıcı ve
yenilikçi fikirler üretmeye yönlendirirken geleceğe hazırlamayı
hedeflemektedir. Uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı
avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş
kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaktır.
|
|
Mezuniyet Sonrası İş İmkânları
|
|
Turizm ve Otel
İşletmeciliği Ön Lisans Programı’ndan dört dönemden oluşan öğrenimleri
boyunca aldıkları eğitimler neticesinde “Meslek Elemanı” ünvanını alarak
mezun alan kişilerin en büyük istihdam alanları programın özelliğinden dolayı
ağırlıklı olarak sektörel hacmi giderek artan turizm ve konaklama sektöründe
istihdam edilebileceklerdir.
|
|
Dikey Geçiş Yapılabilecek
Fakülteler
|
|
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nı başarı ile tamamlayarak mezun
olan öğrenciler, lisans programlarına YÖK’ün mevzuatı doğrultusunda ilgili
programlara dikey geçiş yaparak lisans öğrenimlerine devam edebilirler.
|
|
Aşçılık Programı
|
|
Bölüm Başkanı
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
|
Program Başkanı
|
|
Öğr. Gör. Ramazan KARAMAN
|
|
Program Danışmanı
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
|
Akademik Kadro
|
Yök Akademik Bilgileri
|
|
Öğr. Gör. Cüneyt ATEŞ
|
Bilgi
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
Bilgi
|
|
Öğr. Gör. Ramazan KARAMAN
|
Bilgi
|
|
Program Tanıtımı
|
|
Gelişen turizm
sektöründe geniş bir istihdam olanağı sağlayan Otel, Lokanta ve İkram
Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık Programı, sektörün ihtiyaçları da
dikkate alınarak geliştirilmiştir. Restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu
beslenme yapılan kurumlar ve benzeri yiyecek ve içecek hizmetleri sunan
işletmeler de hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak ürünlerin servise
hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanlarıdır. Yiyecek içecek
hizmetleri, hızlı gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli
istihdam alanlarından biri hâline gelmiştir. Bu alanda; serbest piyasa
rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri
kazanmış, dünya standartlarında bu tür işletmeleri yönetme becerisine sahip
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Hizmet sektörü yani otel, restoran vb. işletmelerin sayı ve nitelikleri artış
gösterecektir. Bu nedenle Mutfak ve Servis Elemanlığı dallarında 4 ve 5.
seviyelerde meslek elemanına ihtiyaç duyulacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca
sektörün hizmet sektörü olması ve emek yoğun olması nedeniyle istihdamda
küçülme öngörülmemekte, tam tersine her geçen gün kalifiye eleman ihtiyacı
artmaktadır.
|
|
Mezuniyet Sonrası İş İmkânları
|
|
Mezunların yiyecek-içecek,
banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta
olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler.
Ayrıca programı başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet
kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma
imkânına sahiplerdir.
|
|
Dikey Geçiş Yapılabilecek
Fakülteler
|
|
Aile ve tüketici bilimleri, Beslenme ve
diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve mutfak sanatları
Ve Mutfak sanatları ve yönetimi gibi bölümleri tercih edebilirler.
|
|