Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Turizm  ve Otel İşletmeciliği Programı

 

Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ

Program Başkanı

Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI

Program Danışmanı

Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI

Akademik Kadro

Yök Akademik Bilgileri

Öğr. Gör. Hasan YAVUZ

Bilgi

Öğr. Gör. Ömer FINDIKDALI

Bilgi

Öğr. Gör. Fatoş METİN

Bilgi

Program Tanıtımı

Turizm ve Otel İşletmeciliği önlisans programı öğrencilerimizi turizm ve otel sektöründeki orta düzey yöneticilik görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı amaçlamaktadır. Programımız sektörün, günümüz gereksinimlerinin karşılanmasının yanı sıra, gelişimine de uygun olarak düzenlenmiş olup, öğrencileri yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmeye yönlendirirken geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir. Uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaktır.

Mezuniyet Sonrası İş İmkânları

 

Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı’ndan dört dönemden oluşan öğrenimleri boyunca aldıkları eğitimler neticesinde “Meslek Elemanı” ünvanını alarak mezun alan kişilerin en büyük istihdam alanları programın özelliğinden dolayı ağırlıklı olarak sektörel hacmi giderek artan turizm ve konaklama sektöründe istihdam edilebileceklerdir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Fakülteler

 

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nı başarı ile tamamlayarak mezun olan öğrenciler, lisans programlarına YÖK’ün mevzuatı doğrultusunda ilgili programlara dikey geçiş yaparak lisans öğrenimlerine devam edebilirler.

Aşçılık Programı

Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ

Program Başkanı

Öğr. Gör. Ramazan KARAMAN

Program Danışmanı

Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ

Akademik Kadro

Yök Akademik Bilgileri

Öğr. Gör. Cüneyt ATEŞ

Bilgi

Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ

Bilgi

Öğr. Gör. Ramazan KARAMAN

Bilgi

Program Tanıtımı

 

Gelişen turizm sektöründe geniş bir istihdam olanağı sağlayan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık Programı, sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak geliştirilmiştir. Restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme yapılan kurumlar ve benzeri yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmeler de hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak ürünlerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanlarıdır. Yiyecek içecek hizmetleri, hızlı gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli istihdam alanlarından biri hâline gelmiştir. Bu alanda; serbest piyasa rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, dünya standartlarında bu tür işletmeleri yönetme becerisine sahip Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Hizmet sektörü yani otel, restoran vb. işletmelerin sayı ve nitelikleri artış gösterecektir. Bu nedenle Mutfak ve Servis Elemanlığı dallarında 4 ve 5. seviyelerde meslek elemanına ihtiyaç duyulacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca sektörün hizmet sektörü olması ve emek yoğun olması nedeniyle istihdamda küçülme öngörülmemekte, tam tersine her geçen gün kalifiye eleman ihtiyacı artmaktadır.

Mezuniyet Sonrası İş İmkânları

 

Mezunların yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma imkânına sahiplerdir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Fakülteler

 

Aile ve tüketici bilimleri, Beslenme ve diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve mutfak sanatları

Ve Mutfak sanatları ve yönetimi gibi bölümleri tercih edebilirler.