Müdür


MÜDÜR

 Doç. Dr. Cüneyt ÖZ

cuneyt.oz@dicle.edu.tr

 

 

Müdürün Mesajı

 

 

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 öğretim yılında Diyarbakır Meslek Yüksekokulu’nun Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu olarak üç ayrı meslek yüksekokuluna ayrılmasıyla kurulmuştur. Şu anki kapasitesiyle 5 bölüm ve 6 programda 2065 öğrenciyle eğitim vermekte olan yüksekokulumuz, bölgesel ve ulusal ihtiyaçları karşılamak amacıyla gelişmekte ve genişlemektedir. Ülkemiz ve bölgemiz için ihtiyaç duyulan nitelikli ara insan gücünü en iyi şekilde yetiştirmek için gerekli olan bütün unsurları bünyesinde barındıran yüksekokulumuz, her geçen yıl daha da büyüyerek gelişimini sürdürmektedir.

Yüksekokulumuz, deneyimli ve dinamik eğitim kadrosu ile bölümlerinde çağın gerektirdiği nitelikte, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi adına gerekli olan modern teknik donanıma sahiptir.  Fiziksel altyapımızda 13 sınıf, 1 amfi, 1 konferans salonu, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 gastronomi laboratuvarı,1 turizm animasyonu laboratuvarı ve 1 drama salonu bulunmaktadır. Gastronomi laboratuvarı yer aldığı alan ve sahip olduğu üniteler ile Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük gastronomi mutfağı olma niteliğine sahiptir. Programlarımız %100’ e yakın doluluk oranı ile dikkat çekmekte ve işe yerleşme oranlarının oldukça yüksek olması nedeniyle tercihlerde ilk sıralarda yer almaktadır. Dicle Üniversitesi, mesleki eğitim sürecinin başlangıcından beri, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu eğitim ve öğretim sürecini verimli bir şekilde yürütmektedir. Yüksekokulumuz mesleki eğitim konusundan başlayarak birçok girişimde bulunmakta, eğitim ve öğretim üzerine eylem planları hazırlamakta ve çalışma grupları oluşturmaktadır. Bu doğrultuda, Mevlâna, Erasmus, Bologna, Farabi gibi eğitim programlarının temel eğitim politikalarından yararlanılmıştır. Öte yandan, iş yerinde mesleki eğitim ile rekabetçi ve dinamik bir bilgiye dayalı mesleki eğitim hedefi doğrultusunda, eğitime önemli bir yer atfedilmiş, genel ve mesleki eğitimde bazı ölçütler belirlenmiş, yaşam boyu öğrenimin daha kolay ve erişilebilir bir çerçeveye yerleştirilmesi öngörülmüştür.

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerin ihtiyaçlarını gözeten bu ihtiyaçlara yanıt veren, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerin yapılabildiği, teknolojik teknik donanıma sahip, çağa uygun ve modern, doğa ile iç içe bir kampüs içerisinde yer almaktadır. Okulumuzun amacı Meslek Yüksek Okulu olarak ulusal ve uluslararası anlamda çalışabilecek eğitimli birey yetiştirmek olup ulusal ve uluslararası anlamda okulumuzun tanınırlığını sağlayıp örnek bir okul olmaktır. Sosyal bilimler temelinde insanı ve toplumu ele alan, toplumların yaşam gereksinimlerini anlayıp standartlarını yükseltmek adına çaba sarf eden bir bilim dalıdır.. İnsan hayatının tüm bölümlerini inceleyen sosyal bilimler bir den çok disiplinden oluşmakta olup bu incelemelerini sistematik ve akademik olarak sürdürmektedir. İnsan hayatının ve toplumların geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmasına olanak sağlayan sosyal bilimler geçmiş ile bu günümüzü anlamlandırıp geleceğimizi şekillendirmemize olanak sağladığından oldukça önem teşkil etmektedir. Sosyal bilimlerin öneminden ve toplumu geliştirmesinden yola çıkılarak Meslek Yüksek Okulumuz da toplumumuzun gerçeklerinden kopmadan, evrensel ve etik kurallar doğrultusunda, akademik ve bilimsel yöntemler ile şekillenmesi ve çağa uygun teknolojik ve teknik donanım ile eğitim ve öğretim verilmesine tüm kaynaklarımız ile destek vermekteyiz.

Özgeçmiş

1988 yılında Tokat’ta doğdu. 2011 yılında Lisans, 2014 yılında Yüksek Lisansını Selçuk Üniversitesi’nde, 2020 yılında ise Doktorasını Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde tamamladı. Suna&İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü’nden Yüksek Lisans ve Doktora ödülleri kazandı. Uluslararası ve ulusal dergilerde çok sayıda araştırma makaleleri, kitap bölümleri, uluslararası kongrelerde sunulmuş ve basılmış çok sayıda bildirileri bulunmaktadır. Birçok arkeolojik kazı ve araştırmalarda bilim heyet üyesi olarak görev almıştır. Halen Dicle Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde Doçent Doktor olarak görevini sürdüren Cüneyt ÖZ, 2019 yılından bugüne Myra-Andriake Kazıları’nda çalışmaktadır. 2023-2024 yılları arasında üniversitemiz Kültür ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmış, 2024 yılından itibaren ise Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu müdürlüğünü yapmaktadır. 

He was born in 1988 in Tokat. In 2011, he completed his Bachelor's degree at Selçuk University, in 2014 his Master's degree at Selçuk University and in 2020 his PhD at Akdeniz University, Department of Archaeology. He received Master's and Doctorate awards from the Suna & İnan Kıraç Mediterranean Civilisations Research Institute. He has numerous research articles in international and national journals, book chapters, numerous papers presented and published at international congresses. As a member of the scientific committee, he participated in many archaeological excavations and researches. Cüneyt ÖZ, who is currently working as an Associate Professor in the Department of Archaeology at Dicle University, has been working at Myra-Andriake Excavations since 2019. Between 2023-2024, he was the director of the Centre for Culture and Art Studies Application and Research Centre. Since 2024, he has been the director of the vocational school of social sciences.


Fotoğraf Galerisi