2024-2025 Erasmus öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

14.03.2024


2024/2025 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programı kapsamında programdan faydalanacak öğrencilerimizin yerleştirme sonuçlarının yer aldığı liste duyuru ekindedir.

Ulusal Ajans'tan aktarılan bütçe hesaplanarak öğrencilerimiz seçilmiş ve sonuçlar ilan edilmiştir. 

          Bu kapsamda Ulusal Ajans tarafından üniversitemize ayrılan bütçe ile 60 adayın programdan hibeli olarak faydalanması planlanmıştır. Programdan hibeli faydalanacak adaylar ASIL olarak ilan edilmiştir.

          Program kapsamında hibe almaya hak kazanamayan adaylar YEDEK olarak ilan edilmiştir. Yedek listede yer alan adaylar, programdan hibesiz faydalanma hakkına sahiptirler. Programdan hibesiz faydalanacak yedek adayların da asıl adaylarla aynı işlemleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir. Asıl listeden feragat eden adayların olması durumunda yedek listedeki adayların hibe alma ihtimali söz konusudur. Yedek listedeki adayların hibe alma durumları kendilerine maille bildirilecektir.

          Tercih ettikleri üniversitelere ayrılan kontenjanlara kendilerinden daha yüksek puanlı öğrencilerin yerleştirilmesi nedeniyle bazı öğrencilerimiz kontenjan dışı kalmıştır.

Öğrencilerimizin tamamı 1 dönem hibe almak üzere seçilmiştir. Ancak bütçenin uygun olması durumunda öğrencilerimizin Erasmus dönemlerinin tamamı ya da ikinci dönemlerinin bir kısmı da hibelendirilebilecektir. Bu durumla ilgili bilginin netleşmesi halinde öğrenciler  maille bilgilendirilecektir.

Asıl listede olduğu halde, programdan faydalanmak istemeyen öğrencilerimiz en geç 18.03.2024 tarihine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne ekte yer alan feragat dilekçesini e posta ile erasmus@dicle.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde sonraki senelerde Erasmus başvurularında puan eksiltilecektir.

Asıl listede yer alan ya da programdan hibesiz faydalanmak isteyen adayların düzenlenecek Oryantasyon Programına katılımları zorunludur. Toplantı detayları web sayfamızda ve diclerasmus instagram hesabımızdan (@diclerasmus) ilanen duyurulacaktır.

Bu duyuru tebligat niteliğinde olup adaylara ayrıca bilgilendirme yapılmayacaktır.

Lütfen yapılan bilgilendirme ve duyuruları ilerleyen süreçlerde sorun yaşamamak adına dikkatle takip ediniz.


Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
2024-2025 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçlarıİndir
Feragat Dilekçesi boşİndir