ERASMUS+ KA171 ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

20.03.2024

BAŞVURU TAKVİMİ:

Hareketlilik dönemi: 2024-2025 Güz ya da Bahar dönemi

Başvuru tarihleri: 19.03.2024 – 26.04.2024

Hareketlilik süresi: 1 dönem

Toplam giden öğrenci kontenjanı:24

Başvuru İşlemleri: Tüm başvuru iş ve işlemleri e-devlet sistemi üzerinden online olarak yürütülecektir. https://turnaportal.ua.gov.tr/ Başvuru işlemleri için ekteki kılavuzdan faydalanabilirsiniz.

Yazılı ve Sözlü Sınavlar: Sınavlar Yabancı Diller Yüksekokulu’nun belirleyeceği tarihlerde iki aşamalı (yazılı-sözlü) olarak uygulanacaktır. Öğrenciler ilk olarak yazılı sınava alınacaktır. Yazılı sınav geçme notu 60’tır.  Öğrenciler son 5 yıla ait  (2019-2023) YDS ya da YÖKDİL sonuçlarını başvuru esnasında sisteme ekleyerek yazılı sınavdan muaf olabilirler. YDS ve YÖKDİL puanı en az 60 olmalıdır. Yazılı sınavdan 60 ve üzeri puan alan öğrenciler ve YDS/YÖKDİL puanı 60 üzeri olan öğrenciler daha sonra sözlü sınava alınacaktır.

BAŞVURUŞARTLARI:

1. Üniversitemiz örgün eğitim kademelerinde tam zamanlı kayıtlı olmak. (Birinci kademe: ön lisans lisans, ikinci kademe: yüksek lisans üçüncü kademe: doktora)

2. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde, Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde, yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

3. Akademik not ortalaması: Birinci kademe (Ön lisans-lisans): 4.00 üzerinden 2.20- 100 üzerinden 58 ikinci ve üçüncü kademe (Yüksek lisans-Doktora): 4.00 üzerinden 2.50- 100 üzerinden 65.

!!! Lütfen e-devlet sistemindeki transkriptlerinizi kontrol ediniz. Eğer e-devlet ile Dicle Üniversitesi OBS sistemindeki transkript notlarınız uyumlu değilse başvuru formunda transkript bölümüne İMZALI ve MÜHÜRLÜ ya da KAREKODlu transkriptinizi yükleyiniz.

KONTANTANLAR