EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖDÜLÜ


08.03.2024


ENSTİTÜMÜZ TEZ ÖDÜLÜ

 

Enstitümüz tarafından 2023-2024 eğitim öğretim dönemine ait 2022 Yılı Tez Ödül’ü verildi. 

Enstitümüzde gerçekleşen ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet TANYILDIZ,  Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Bahar BURTAN DOĞAN, Müdür Yardımcılarımız Doç. Dr. İsmail KINAY ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet BARS, akademik ve idari personel katıldı.

 

Enstitümüz 2022 Yılı Tez Ödülü kapsamında Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı Matematik Eğitimi Bilim Dalında Prof. Dr. Yılmaz ZENGİN’in danışmanlığında “ACODESA metodu ile tasarlanan GeoGebra destekli öğrenme ortamında ortaokul öğrencilerinin üçgenler konusundaki matematiksel akıl yürütmelerinin incelenmesi” adlı tezden SSCI Q1 kategorisinde ve uluslararası saygın matematik eğitimi dergilerinde yayınlamış olduğu çalışmalar ile Tezden Kaynaklanan Yayın Performansı Katkı Ödülünü Mehmet DEMİR almaya hak kazandı.

 

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Rektörümüz, akademik çalışmaların gerek öğrenciler gerekse akademisyenler için farklı niteliklerde teşvik edildiğini ve desteklendiğini söyledi. Bu ödüllerin hem akademik çalışmaların teşvik edilmesi hem motivasyonun artırılması hem de geleneği olan etkinlikler oluşturma gayretlerinin bir yansıması olduğunu dile getirdi. Rektör KARAKOÇ, genç ve dinamik başarılı akademisyenlerinin olmasının kendilerini de motive ettiğini belirtti. Düzenlenen törende Rektör KARAKOÇ, başarılı yüksek lisans tez sahibine ve danışman hocasına plaket ve hediyelerini takdim etti.

 

Müdürümüz Prof. Dr. Bahar BURTAN DOĞAN da Dicle Üniversitesinde iklim olarak en güzel yıllarını yaşadıklarını vurgulayarak, desteklerinden dolayı Rektörümüz Mehmet KARAKOÇ’a teşekkürlerini sundu.


Fotoğraf Galerisi