"Dicle İnovatif Genç Girişimleri Destekleme ve Sosyal Girişimcilik Merkezi" Projesi Onaylandı

17.02.2024

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa yürütülen "Dicle İnovatif Genç Girişimleri Destekleme ve Sosyal Girişimcilik Merkezi" projesi, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (Seeco Projesi) kapsamında onaylanmıştır. Onaylanan projenin temel amacı, özellikle mezun işsiz kadınlar ve 30 yaş altı genç girişimci adaylarına yönelik sosyal girişimcilik konsepti çerçevesinde kendi işlerini / girişimlerini kurmalarını teşvik etmektir. Ayrıca, 30 yaş altı gençlerin sosyo-ekonomik açıdan güçlendirilmesi hedeflenerek, böylece toplumsal uyumun arttırılması amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik, kurulacak olan teknolojik eğitim ortamında girişimci adaylarına programlama destekli yapay zeka içerikli eğitimler verilecektir. Planlanan eğitimler en az 30 gün öncesinden kamuoyuna Mühendislik Fakültesi web sayfasından ve mühendislik fakültesi sosyal medya platformlarından duyurulacaktır.

Projenin onaylanmasında desteklerini esirgemeyen sayın Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet KARAKOÇ ve Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ederiz.

DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı