13. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI KURSU TAMAMLANDI


24.11.2022



13. DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI KURSU TAMAMLANDI

Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (DÜHADEK) ve Sağlık Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM) tarafından 07-16 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve teorik derslerin online, uygulamalı derslerin yüz yüze yapıldığı “13. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu” tamamlandı.

Kursa yoğun ilgi olduğunu belirten DÜHADEK Üyesi ve Kurs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selim Karahan, Dicle Üniversitesi ile birlikte aralarında Adıyaman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinin de bulunduğu çok sayıda üniversiteden 44 araştırmacının katıldığı kursta toplam 75 saat eğitim verildiğini ifade etti.

Teorik ve uygulama derslerine üniversitemiz ve diğer üniversitelerden 18 akademisyenin bilimsel tecrübelerini paylaştığı kurs eğitiminin uygulama derslerinde ise Laboratuvar Hayvanları biliminin önde gelen isimlerinden Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Canpolat ve Yeditepe Üniversitesi’nden Dr. Engin Sümer katkıda bulunarak tecrübelerini paylaştı.

Kursun eğitim dışında üniversitelerarası çalışma ve projelere de zemin hazırlayacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Selim Karahan, Sağlık Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin çevre üniversitelerde görev yapan araştırmacılara da çalışma imkanı verdiğini söyledi. Dicle Üniversitesi’nin bölgede düzenli olarak bu alanda kurs faaliyetlerini sürdüren üniversitelerden biri olduğunu belirten Karahan, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulunan ve her aşamasında desteğini esirgemeyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan başta olmak üzere kursa destek veren akademisyenlere ve DÜSAM idari personeline teşekkür etti.

On gün boyunca kurs gören katılımcı 44 kursiyerden merkezimiz tarafından yapılan sınav sonucunda başarılı olanlar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası almaya hak kazandı. Kursiyerler aldıkları bu sertifika ile deney hayvanları üzerinde bilimsel çalışmalar yapabilme yetkinliğine sahip oldu.