SESLİ KİTAP OKUMA SEMİNERİ

12.03.2021

Üniversitemiz Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Eğitmen Emine FİDAN tarafından  ‘Görme Engelliler İçin Sesli Kitap Okuma Eğitimi’’ verildi. Sesli kitap nedir, gönüllü okuyucu olmanın önemi ve sesli kitap okuma kurallarının anlatıldığı seminere Topluma Hizmet Uygulaması Dersi Danışmanlarından Doktor Öğretim Üyesi Selin ÇEMBERCİ, Doktor Öğretim Üyesi Ali İhsan MUT ve gönüllü öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında şu ana kadar 200 sesli kitap oluşturulduğunu ifade eden Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN, “Erişilebilir Üniversite olma hedefi doğrultusunda Dicle Üniversitesinde, özel gereksinimli öğrencilerin basılı kaynaklara erişilebilirliğini arttırmak üzere gönüllü öğrenciler tarafından basılı eserler sesli kitaba dönüştürülecek” dedi. GÜVEN; “Sesli Kitap Projesi, görme engelli öğrencilerimizin basılı kaynaklara sınırsızca erişimini sağlayıp öğrenim hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Pandemi sürecinde de projemize devam edip görme engelli öğrencilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Projemize bu yıl destek verecek olan Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Matematik Öğretmenliği Bölümü gönüllü öğrencileri tarafından ders kitapları, ders notları, sınavlara hazırlık kitapları ve romanlar seslendirilecek. Sesli Kitap Projemize emek veren gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.