Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama Süreci

25.03.2021

Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama Semineri

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde Diyarbakır Sur Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Berat KAPAR tarafından  Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi  öğrencilerine yönelik  Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama Süreci hakkında seminer verildi. Seminerde, göreve yeni başlayacak öğretmen adaylarına okullarda karşılaşabilecekleri  engel türleri, engel türlerinin fark edilmesi, fark edilmesi aşamasından sonra yapılabilecek uyarlamalar, alınabilecek tedbirler, yetersizliği doğrutulsunda yönlendirmesi yapılacak öğrenciler için takip etmeleri gereken  iş ve işleyişler konusunda bilgilendirme yapıldı. Eğitsel yönlendirme aşaması sonrasında Rehberlik Araştırma Merkezleri’nde yapılan değerlendirme ve tanılama süreçleri kapsamında yürütülen çalışmalardan bahsedildi. Resmi(eğitsel) Tedbir kararı alınan öğrenciler için okullarda yapılacak düzenlemelerin ve verilecek hizmetlerin  neler  olduğu aktarıldı.