Fakültemiz TEKNOFEST 2023 Turizm Teknolojileri Yarışmasında Finalde

26.05.2023

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST 2023) Turizm Teknolojileri Yarışmasında Fakültemizden bir proje, proje ön değerlendirme raporu ve detay raporu aşamalarını geçerek finale kalmayı başardı.

"Yapay Zeka Tabanlı Akıllı Gezi Rehberi" başlıklı proje ile yarışmaya katılan DU-Vision takımında Dr.Öğr. Üyesi Hüseyin ACAR (Danışman), Dr. Arş. Gör Abdulkadir ALBAYRAK (Takım kaptanı) ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Muhammed Cihad ARSLANOĞLU yer aldı. Bu proje ile belirli bir rotada gezen turist merak ettiği yapının resimlerini sistemde sorgulatarak yapı hakkında bilgi alabilecektir.

Ekibimiz, 27 Nisan - 1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST’ te projelerini anlattılar.

Öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı