ORTAK ZORUNLU İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI DUYURUSU

19.09.2022

Sınav Bilgileri

Bu duyuru,

Dicle Üniversitesi Ön lisans ve Lisans bölümlerine kayıtlı olup Ortak Zorunlu İngilizce dersini alan tüm öğrenciler için yapılmaktadır. Sınava katılmak isteğe bağlıdır. Sınava katılmak isteyenler 14.09.2022-22.09.2022 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokuluna ekteki dilekçeyi doldurarak şahsen başvuracaklardır. Zorunlu İngilizce dersinden muaf olmak isteyen 1. Sınıf öğrencileri ile daha önce bu dersi almış fakat başarılı olamamış öğrenciler sınava katılabilir. Sınava girerken, üzerinde tanımlayıcı bilgilerin bulunduğu geçerli bir kimlik belgenizi (Öğrenci Kimlik Kartı, Öğrenci Belgesi, T.C. kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdanı, geçerlilik süresi devam eden pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Yazılı sınav oturumunda ilk 15 (on beş) dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Yazılı sınavın 3/4’lük bölümü bitmeden öğrenciler sınavlarını bitirse dahi sınav salonundan çıkamazlar. Sınav sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından ilan edilecektir. Sınavın kapsamı A1-A2 düzeyinde olacaktır. Ekteki örnek sınava bakabilirsiniz. Sınav 25 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 30 dakikadır. Her doğru cevap 4 puandır. Sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Yabancı dil derslerinin muafiyet sınavlarında başarı notu 100 (yüz) üzerinden 70’tir. 70 ve üzeri not alan öğrenciler, sınavına girdikleri Yabancı Dil dersinin Güz ve Bahar dönemlerinden muaf sayılırlar. Sınav sonuçlarınız için ayrıca bir işlem yapmanız gerekmemektedir, muafiyet sonuçları öğrenci işleri tarafından sisteme işlenecektir. Öğrencilerin muafiyet sınavından aldıkları not, girdikleri yabancı dil dersinin genel not ortalaması olarak değerlendirmeye katılır.

Sınav Tarihi ve Yeri

Sınav Tarihi: 26 Eylül 2022 Pazartesi 15:30