DÎDE '25 Sempozyumu

DİDE ’25 Sempozyumu (I. Dicle Dil ve Edebiyat Sempozyumu)

Dicle Üniversitesi Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından bu yıl ilki düzenlenen DİDE ’25 (I. Dicle Dil ve Edebiyat Sempozyumu), 24–25 Ekim 2025 tarihlerinde Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yüz yüze gerçekleştirildi. Sempozyumun bu yılki ana teması “Hasan Kavruk ve Klasik Türk Edebiyatı” olarak belirlenerek, Klasik Türk Edebiyatı alanına uzun yıllar akademik katkı sunan Prof. Dr. Hasan Kavruk’a ithaf edildi.

Klasik Türk Edebiyatı’nın güncel bilimsel yaklaşımlarla yeniden değerlendirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan sempozyum, genç araştırmacılar ile deneyimli akademisyenleri buluşturan etkileşimli bir akademik zemin sundu. Sempozyum kapsamında paneller, sözlü bildiriler ve özel oturumlar yer aldı; etkinliğin dili Türkçe olarak yürütüldü.

DİDE ’25’te; mesnevî geleneği, divan şiirinde mazmun ve imge dünyası, estetik kuramlar ve eleştiri yaklaşımları, Osmanlı Türkçesi metinlerinin çeviri yazımı ve tahlili, dinî-tasavvufî edebiyat, tezkire ve mensur kaynakların edebî değeri, klasik metinlerin eğitimi, ayrıca dijital filoloji ve klasik edebiyatın dijital ortama aktarımı gibi başlıklarda çalışmalar ele alındı.

Aşağıda sempozyumdan kareler, program kitapçığı, Bildiri Özetleri Kitabı ve afişler yer almaktadır.


Fotoğraf Galerisi



Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
DİDE '25 Bildiri Özetleri Kitabıİndir
DİDE Sempozyum Programıİndir