Zorunlu Yaz Stajı İlanı-1

29.03.2023

Fakültemiz öğrencilerinin diplomaya hak kazanabilmeleri için ders ve sınav dönemlerinin haricinde yapmaları ve başarılı olmaları gereken 20 iş günü (160 saat) süreli zorunlu yaz stajına ilişkin çalışmalara Fakültemiz staj komisyonu koordinatörlüğünde başlanmıştır. Bu kapsamda;

1. Öncelikle, zorunlu yaz stajı başvuru işlemlerinin ve sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için öğrencilerimizin ilan ekinde olan staj yönergesini dikkatlice incelemeleri ve Dekanlığımız tarafından yapılacak duyuruları Fakültemiz web sayfasından takip etmeleri gerekmektedir.
  2. Zorunlu yaz stajı ile ilgili belgelerin asıl nüshaları daha sonra belirtilen bir tarihte isteneceğinden muhafaza edilmesi gerekmektedir.
  3. Zorunlu yaz stajı 31 Temmuz 2023-25 Ağustos 2023tarihleri arasında yapılacaktır.
  4. Staj yapacakları yeri kendi buldukları kurum ve kuruluşlarda yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda sıralı belgeleri usulüne uygun olarak doldurarak, tüm kaşe ve imzaları tamamlanmış şekilde veterinerfakultesi@dicle.edu.tr adresine 24.04.2023 tarihine kadar pdf formatında göndermeleri gerekmektedir.

4a) DÜ-FRM-167 Zorunlu Staj Başvuru Formu

4b) DÜ-FRM-427 Staj Başvuru Dilekçesi

4c) DÜ-FRM-428 İşyeri Tanıtım ve Staj Kabul Formu

4d) Nüfus Cüzdanı

4e) Öğrenci Kimlik belgesi

1. Zorunlu yaz stajını, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) kapsamında bulunan kurumlarda yapmak isteyen ve başvurusunu yapan öğrencilerimizin staj işlemleri bu kapsamda planlanmaya devam edecektir. Bu öğrencilerimiz ilan ekinde olan Üç Tercih Dilekçesine sadece bu kapsamda başvuru yapıklarını gösterir şekilde birinci tercihlerine Ulusal Staj Programı ibaresini yazmaları gerekmektedir. İsterlerse üç tercih dilekçesine ikinci ve/veya üçüncü tercihlerini de yazabilirler. Bu öğrencilerimiz de aşağıda yazılı belgeleri pdf formatında veterinerfakultesi@dicle.edu.tr adresine 24.04.2023 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

5a) Üç Tercih Dilekçesi

5b) Nüfus Cüzdanı

5c) Öğrenci Kimlik belgesi

1. Zorunlu yaz stajını fakültemiz veya diğer veteriner fakültelerinni hastanelerinde yapmak isteyen öğrencilerimizin ise planlama yapabilmek ve gerekli yazışmaları başlatabilmek için ilan ekindeki üç tercih dilekçesini tercih sıralarına uygun olarak doldurmaları ve pdf formatında veterinerfakultesi@dicle.edu.tr adresine 24.04.2023 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.
  2. Zorunlu yaz stajını ertelemek isteyen öğrencilerimizin ise ilan ekinde olan staj erteleme dilekçesini (DÜ-FRM-430 Staj Erteleme Dilekçesi) pdf formatında veterinerfakultesi@dicle.edu.tr adresine 24.04.2023 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.
  3. Öğrencilerimiz ilan metnindeki DÜ-FRM ile başlayan formlara http://services.dicle.edu.tr/dss/qadocnew.aspx link aracılığıyla formlar bölümünden ulaşabilirler.
  4. Zorunlu yaz stajı için uygun olmayan şartlarda işlem yapan öğrencilerimizin stajları, stajlarını yapsalar dahi tüm işlemleri iptal edilecektir ve stajlarına ilişkin oluşabilecek her türlü durumdan sorumlu olacaklardır.
  5. Öğrencilerimiz belgelerini mail olarak gönderirken mailin konu kısmına ad ve soyadlarını yazmaları belgelerinin tasnifini ve ilgili birim ya da kişiye yönlendirilmesini sağlayacaktır.

Gereği rica olunur.

DEKANLIK